Figo novi savjetnik UEFA-e
Foto: EPA

Portugalska legenda

Figo novi savjetnik UEFA-e

Legendarni portugalski nogometaš Luis Figo dobio je funkciju savjetnika UEFA-e, prenijeli su inostrani mediji. 

Figo se odlučio na promjenu u okruženju i u narednom periodu će raditi kao Čeferinov savjetnik u UEFA-i, a rad će mu biti baziran na brojnim aktivnostima kroz tehničke aspekte, pravila same igre, ali i ukupnu atraktivnost sporta. 

"Otkako sam upoznao predjsednika Čeferina, shvatio sam koliko voli fudbal i svoj posao. Vrlo je ozbiljan u onome što radi i hvala mu na ukazanoj prilici. Kada sam 1990. godine počeo da se profesionalno bavim nogometom, nisam sanjao da ću jednog dana raditi u UEFA-i uz samog predsjednika", rekao je Figo.

Zadovoljstvo zbog saradnje nije skrivao ni Čeferin.

"Figo je bio fantastičan nogometaš. Pravi uzor na terenu, ali i izvan njega. Njegovo ogromno iskustvo će biti dragocjeno našoj ekipi", istakao je predsjednik UEFA-e. 

Prije Figa savjetnici UEFA-e ove godine postali su još Dejan Stanković i Nadine Kessler.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi