Figo objasnio zašto je iz Barcelone prešao u Real Madrid

Konačno dao izjavu za španske medije

Figo objasnio zašto je iz Barcelone prešao u Real Madrid

E. Čaušević

Legendarni portugalski fudbaler Luis Figo sigurno je najomraženija ličnost Barceloni.

Figo je uradio nešto što mu u Barceloni nikada neće oprostiti, jer je dres katalonske ekipe zamijenio sa dresom najvećeg rivala, Real Madrida. Figo je imao dosta problema na Camp Nouu, a ni danas ništa nije bolje.

Prije nekoliko mjeseci Figo je trebao igrati za veterane Barcelone, ali je ekspresno ta odluka promijenjena utjecajem katalonskih medija. Svoj komentar o odnosu sa Barcelonom napokon je dao i Figo i to španskom AS-u.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Obično ne dajem izjave za katalonske medije, ali morao sam napraviti izuzetak jer ste vi prelijepa novinarka. Nemam ništa protiv Barcelone, nego katalonski mediji imaju nešto protiv mene. Otišao sam iz kluba zbog finanskijskih i sportskih razlog, a ispao sam najveći neprijatelj. Da nije bilo medija, sad bi bilo sve ok", rekao je Figo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi