Figo: Turan je moj omiljeni turski igrač

Figo: Turan je moj omiljeni turski igrač

Edmir Škorić

Portugalac Luis Figo u razgovoru za jedan turski medij kazao je kako Turska igra važnu ulogu u svijetu nogometa, te istakako kako mu je Arda Turan, nogometaš Atletica, najomiljeniji turski igrač.

Turska se trenutno u grupi A kvalifikacija za plasman na EP 2012. godine bori za baraž s Belgijom.

"Turska liga je jako dobra liga sa puno talentiranih pojedinaca. Imao sam priliku kroz evropske turnire da igram protiv mnogih turskih momčadi, koje su uvijek ostvarivale dobre rezultate", kazao je Figo za TRT Haber, dodavši:

"Mislim da oni imaju važno mjesto u svijetu nogometa. Turska ima velike igrače poput Arda Turana, koji igra za Atletico Madrid. On je moj omiljeni turski igrač".

Turan je ovog ljeta u Atletico stigao iz Galatasaraya, u kojem je počeo trenirati sa 12 godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.