Na Grbavici se ukazala "hobotnica": "Trebala nam je ovakva jedna pobjeda"

Erić sa 'sto ruku' nepremostiva prepreke za Tuzlake

Na Grbavici se ukazala "hobotnica": "Trebala nam je ovakva jedna pobjeda" · Intervju

S. Mlaćo

FK Željezničar je sinoć u jednom od derbija 10. kola savladalo FK Tuzla City i Plavi na reprezentativnu pauzu odlaze sa trećeg mjesta, ali i dvije utakmice manje.

Pobjeda će Plavima donijeti i mir u kući nakon dva neočekivana domaća poraza, a Tuzlacima je sinoć presudio iskusni vezista Samir Bekrić.

Na golu Željezničara je bio Filip Erić koji je ponio epitet igrača utakmice po izboru novinara. Erić je bio nepremostiva prepreka za Tuzlake koji su napravili veliki broj šansi, no mnogo puta ukazao se golman Željezničara i vrlo često 'vadio' pokušaje koje su mnogi već vidjeli u mreži.

"Zaista jedna teška utakmica, kako fizički tako i psihički. Iza nas je turbulentan period i mislim da nam je bila potrebna jedna ovakva utakmica da se vratimo na tom psihološkom planu. Najvažnija su ta tri boda koja nas ostavljaju u samom vrhu, gdje nam je svakako i mjesto", priča Erić za SportSport.ba.

Za svoj posao sinoć dobio je čistu 'desetku'.

"Moram biti zadovoljan nakon svega što se izdešavalo u proteklom periodu. Odradio sam sinoć posao kako treba, sačuvao mrežu u jednoj teškoj utakmici, ali sigurno da uvijek može bolje, pa tako i u mom slučaju".

Plavi sada mnogo mirnije idu na pauzu.

"Da, koliko - toliko, ali mirnije nakon pobjede da. Ova mini pauza će nam dobro doći da se još više posložimo i ako Bog da nastavimo gdje smo sinoć stali".

Stanje na tabeli nakon deset kola, da li te neko iznenadio, pozitivno ili negativno?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Iskreno mislim da nema velikih iznenađenja. Prije svega tu mislim na ekipe koje su u vrhu tabele. To se i očekivalo, možda očekivati još da se i Zrinjski priključi vrhu i to je to", kazao je na kraju razgovora za SportSport.ba golman FK Željezničar Filip Erić.

Filip Erić
Filip Erić FK Sloboda FK Sloboda Pozicija: GK

Statistika

9 nastupa
9 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Dobar sinoć, odličan, samo me nervira njegova frizura ali ako to njega čini sretnim onda poštujem.
5 2
Coru
Čitam naslov ,Ukazala, reko opet gospa. Kad ono Dino Zof
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi