NK GOŠK predstavio novog igrača - Stigao na posudbu iz FK Borac
Filip Račić u društvu menadžera Stefana Bulića.

Banjalučanin u Gabeli

NK GOŠK predstavio novog igrača - Stigao na posudbu iz FK Borac · Zvanično

Eldar Ganibegović

NK GOŠK Gabela ima novo pojačanje. Za ovaj tim potpisao je Filip Račić.

Filip Račić novo je pojačanje GOŠK-a. Ovaj Banjalučanin zvanično je predstavljen u Gabeli. 

On je prvu polusezonu proveo na posudbi u Zvijezdi 09 iz Borca. Dobio je šansu na samo pet mečeva u dva takmičenja.

Stoga je odlučio da promijeni sredinu. I u GOŠK je stigao na posudbu, gdje će biti do kraja sezone. 

Ovaj 20-godišnji lijevi bek dijete je Borca. Igrao je još za Ljubić iz Prnjavora i banjalučki Željezničar kao omladinac, da bi se 2022. godine vratio u Borac.

Posudba u GOŠK mu je treća, nakon što je bio u Slobodi iz Novog Grada i Zvijezdi 09.

Oglasi

Ugovor s Borcem također mu ističe na ljeto. Ostaje da vidimo da li će se nakon pola godine u Gabeli vratiti u Banja Luku.

NK GOŠK krenuo s pripremama

Prije nekoliko dana su Gabeljani počeli pripreme za proljetni dio sezone. Za SportSport govorili su trener i kapiten ekipe, a Karačić je otkrio plan priprema:

"Plan priprema, danas je prozivka u tri sata. Plan smo napravili. Imamo odigrati šest prijateljskih utakmica. Pet je dogovoreno, jedan termin je ostao prazan, ali jako brzo ćemo i to završiti. Plan priprema je, ovdje ćemo napraviti neku bazu, a onda ići u Zadar gdje ćemo napraviti regeneracijsku sedmicu. Iza toga se vraćamo ovdje na turnir, a onda dolazimo sedmicu prije kupa u Bihać. Dakle, jedan dio ovdje kući, gdje imamo optimalne uslove za rad, a Zadar ćemo iskoristiti da odigramo što veći broj utakmica.

S nekim igračima ćemo razgovarati i pokušati im naći, posebno za igrače koji su manje igrali, neko rješenje, da zadovoljimo njihove potrebe. Svakako da ćemo neke igrače u planu smo dovesti što ćemo u narednom periodu pokušati dogovoriti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ciljevi su svakako da budemo još kvalitetniji kao grupa. Naše prezentacije da budu još sadržanije na terenu, a svakako da su nam bodovi u prvom planu, gdje ćemo napraviti kvalitetnu pripremu, da bi se mogli nadati dobrim rezultatima u proljetnom dijelu i da bismo ispunili cilj, a to je svakako opstanak u Premijer ligi", rekao je za SportSport trener GOŠK-a, Toni Karačić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi