GOŠK upalio motore - Trener otkrio plan, kapiten ne isključuje mogućnost odlaska
Reporter SportSport.ba zabilježio je zanimljive izjave na početku priprema NK GOŠK.

Karačić i Šuta za SportSport.ba

GOŠK upalio motore - Trener otkrio plan, kapiten ne isključuje mogućnost odlaska

Eldar Ganibegović

NK GOŠK iz Gabele počeo je s pripremama za proljetni dio sezone. Prvi trening odrađen je u Tasovčićima, a za SportSport.ba govorili su trener i kapiten ovog tima, Toni Karačić i Rijad Šuta. 

Toni Karačić nam je otkrio da bi GOŠK do nastavka sezone trebao odigrati ukupno šest prijateljskih utakmica. Plan je da se dio priprema obavi kući, a jedan u Zadru. 

"Plan priprema, danas je prozivka u tri sata. Plan smo napravili. Imamo odigrati šest prijateljskih utakmica. Pet je dogovoreno, jedan termin je ostao prazan, ali jako brzo ćemo i to završiti. Plan priprema je, ovdje ćemo napraviti neku bazu, a onda ići u Zadar gdje ćemo napraviti regeneracijsku sedmicu. Iza toga se vraćamo ovdje na turnir, a onda dolazimo sedmicu prije kupa u Bihać. Dakle, jedan dio ovdje kući, gdje imamo optimalne uslove za rad, a Zadar ćemo iskoristiti da odigramo što veći broj utakmica.

S nekim igračima ćemo razgovarati i pokušati im naći, posebno za igrače koji su manje igrali, neko rješenje, da zadovoljimo njihove potrebe. Svakako da ćemo neke igrače u planu smo dovesti što ćemo u narednom periodu pokušati dogovoriti.

Ciljevi su svakako da budemo još kvalitetniji kao grupa. Naše prezentacije da budu još sadržanije na terenu, a svakako da su nam bodovi u prvom planu, gdje ćemo napraviti kvalitetnu pripremu, da bi se mogli nadati dobrim rezultatima u proljetnom dijelu i da bismo ispunili cilj, a to je svakako opstanak u Premijer ligi", rekao je za SportSport.ba trener GOŠK-a, Toni Karačić.

Riad Šuta ne isključuje eventualni transfer

Kapiten GOŠK-a i mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Riad Šuta, također je danas stao pred kamere SportSport.ba portala.

Oglasi

Ovaj mladi i talentovati fudbaler želi što bolji plasman na kraju sezone, no, ne isključuje mogućnost da ode u ovom prijelaznom roku.

"Ciljevi su sigurno da zvaršimo na kraju sezone na što boljoj poziciji. Trenutno smo osmi, imamo isto bodova kao i Posušje, ali samo jedan bod više od ekipa iza nas. Imamo 45 dana do početka sezone. Sigurno da će doći par momaka, pojačanja koja su nam potrebna na nekim pozicijama. Kostur ekipe ostaje. Nadam se da ćemo odraditi kvalitetne pripreme i što bolje se spremiti za nastavak sezone", rekao nam je Šuta, pa dodao:

"Ima nekih ponuda i upita i zvaničnih i nezvaničnih. Tu sam vezan ugovorom, ljudi u klubu su zaduženi, sigurno da ako dođe zadovoljavajuća ponuda na adresu kluba, može doći do transfera."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

GOŠK proljeće otvara 10. februara utakmicom osmine finala kupa na gostovanju kod Jedinstva, dok će sedam dana kasnije u ligi gostovati u Konjicu kod Igmana. 

Ovome svemu dodajmo da je danas na treningu GOŠK-a bio i Zvonimir Rebac. Radi se o kapitenu kadetske ekipe koji je 2008. godište.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi