Filipovski preuzeo Union Olimpiju

Filipovski preuzeo Union Olimpiju

Ono što smo već i najavljivali na stranicama našeg portala danas je dobilo i službenu potvrdu. Sašo Filipovski više nije trener rimske Lottomatice.

U naredne tri sezone, ovaj 37-godišnji Slovenac će voditi Union Olimpiju iz koje je i otišao 2006. godine. Tako će Lottomatica morati angažovati novo lice na čelu stručnog štaba, a za sada se najviše spominje Pino Grdović koji najbolje kotira i u italijanskim ali i u hrvatskim medijima kao novi trener Rimljana.

Sašo Filipovski je ovu sezonu započeo kao član stručnog štaba u moskovskom CSKA iz kojeg prelazi u redove kluba za kojeg nastupaju naši reprezentativci Nihad Đedović i Nemanja Gordić. To se desilo u januaru ove godine. Međutim, od tada Lottomatica ne uspijeva da popravi svoju poziciju u italijanskom prvenstvu gdje nisu dohvatili doigravanje. Sve to, uz najavljeno smanjenje novčanih sredstava za prvi tim bili su jasan znak da je saradnja sa ovim stručnjakom završena. Današnja informacija samo je potvrda najava koje smo saznavali ovih dana.

Interesantno je to da su u pregovorima oko angažamana Filipovskog u njihove ekipe svih ovih dana učestvovali i Krka ali i Cedevita kojoj je to treći trener koji je odbio tim iz Sutinskih vrela. Prije njega Cedevitu su odbili Jasmin Repeša ali i Velimir Perasović. Bilo kako bilo, Sašo Filipovski je novi trener Union Olimpije i to u razdoblju od tri sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.