Finale Copa Libertadores ponovo zadaje glavobolje, gdje će se ove godine igrati?

Trebalo bi u Čileu, ali...

Finale Copa Libertadores ponovo zadaje glavobolje, gdje će se ove godine igrati?

E. Škorić

Ponovo se postavlja pitanje gdje će se igrati Copa Libertadoresa.

Prošle godine su revanš Boca i River odigrali u Madridu iz sigurnosnih razloga, a i ovogodišnje finale bi moglo da se odigra izvan Južne Amerike.

Naime, River i brazilski Flamengo trebaju da se sastanu 23. novembra, a ovo je prvo finale u kojem se igra samo jedan meč.

Bio je za domaćina finala izabran Čile. no danas CONMEBOL ne može da garantuje sigurnost, s obzirom na proteste koji su počeli u ovoj zemlji.

"Zabrinut sam zbog situacije u Čileu. Nadamo se da se sve može riješiti mirnim putem zbog njihove zemlje i njihovog naroda, a takođe i zbog nas kako bismo bili sigurni gdke ćemo igrati", rekao je trener Rivera Marcelo Galjardo.

Brazil i Argentina otpadaju, u Čileu nije sigurno, tako da bi i ove godine finale moglo da se odigra negdje u Evropi, a kako je ostalo još samo 22 dana, čelnici CONMEBOL-a morat će da potraže rješenje što je prije moguće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi