Izabran stadion na kojim će se igrati sljedeće finale Copa Libertadoresa

Borba za klupskog prvaka Južne Amerike

Izabran stadion na kojim će se igrati sljedeće finale Copa Libertadoresa

A. Čaušević

Copa Libertadores je drugo najjače klupsko kontinentačno takmičenje, odmah iza UEFA Lige prvaka.

Do sada su se u finalu igrala dva susreta, a nakon prošlogodišnjih dešavanja u dvomeču između Boce Juniors i River Plate CONMEBOL je odlučio promijeniti sistem takmičenja.

Već od ove sezone u finalu se igra samo jedan meč, a domaćin premijernog izdanja bit će prijestolnica Čilea, Santiago.

Danas je izabran i domaćin finala za 2020. godinu. Osvajač narednog izdanja Copa Libertadoresa bit će odlučen na kultnom stadionu Marakana u Rio De Janeiru.

Susret na brazilskom stadionu koji je kroz prošlost bio poprište niza historijskih utakmica će se igrati 21. novembra 2020. godine.

Kada je u pitanju Copa Sudamericana rukovodstvo južnoameričkog fudbala je odlučilo da se finale igra na stadionu Mario Alberto Kempes u Kordobi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi