Finale za istoriju

Finale Kupa UEFA: Werder - Šahtar

Finale za istoriju

Večeras je u Istanbulu na programu 38. i ujedno zadnje, pa možemo reći i istorijsko finale Kupa UEFA, koji će se od naredne sezone zvati Evropska liga. Snage će na na stadionu Şükrü Saracoğlu odmjeriti Werder i Šahtar.

Šahtar je na putu da postane prvi ukrajinski klub koji je ikada osvojio naslov pobjednika Kupa UEFA, dok bi Werder, u slučaju trijumfa večeras, postao sedmi klub iz njemačke Bundeslige koji je osvojio ovaj naslov.

Po svemu sudeći, na programu večeras će biti jedno veoma izjednačeno finale, iako se blaga uloga favorita ipak daje Werderu.

Međutim, veliki problem po trenera momčadi iz Bremena, Thomasa Schaafa predstavljaće neigranje Diega zbog žutih kartona. Brazilac je ove sezone bio nesumnjivo najbolji igrač ove ekipe, a u nekoliko utakmica, prije svega sa Udineseom u četvrtfinalu i sa Hamburgom u polufinalu, upravo je Diego bio odlučujući faktor u Werderovom putu ka finalu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Osim Diega, Schaaf večeras neće moći računati ni na Hugu Almeidu, koji će također morati pauzirati zbog žutih kartona.

S druge strane, Rumun na klupi Šahtara Mircea Lucescu neće moći iz istog razloga (suspenzija zbog kartona) računati na Tomáš Hübschmann, ali je povoljnija vijest za ukrajinske „rudare“ činjenica da je Olexandr Kucher odradio svoju suspenziju i da je u kombinacijama za večerašnji dvoboj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.