Finale za pamćenje u Nišu: Lalatović i Vojvodina nakon penala srušili Partizan i osvojili Kup

Fantastična utakmica za trofej

Finale za pamćenje u Nišu: Lalatović i Vojvodina nakon penala srušili Partizan i osvojili Kup

E. Čaušević

Fudbaleri Vojvodine večeras su napravili veliko iznenađenje jer su uspjeli osvojiti Kup Srbije pobjedom u finalu protiv Partizana sa 2:1 na stadionu u Nišu.

Vojvodina je veoma dobro otvorila meč i stvorila nekoliko dobrih šansi na početku, ali je ostalo 0:0. I Partizan je prijetio u nekoliko navrata, no bilo je jasno da beogradski tim nije večeras baš u svom elementu.

Igrači Vojvodine su to znali iskoristiti u 38. minuti kada su poveli sa 1:0. Bojić je bio asistent, a gol za veliko slavlje navijača Vojvodine postigao je Vukadinović.

Na samom startu drugog dijela Partizan je imao odličnu šansu preko Sadika, ali napadač ovog tima nije bio precizan. Kazna za Partizan za ovaj promašaj je ekspresno stigla.

Bojić se sjajno snašao u kaznenom prostoru Partizana i pogodio je za 2:0 i veliko slavlje trenera Nenada Lalatovića. Ipak, jasno je bilo da Partizan ne treba tako lako otpisati.

Beogradski klub je to najbolje pokazao u 80. minuti kada su smanjili na 2:1. Lopta je nekako stigla do Stevanovića koji je pogodio mrežu Vojvodine za ogromno slavlje na tribinama navijača Partizana koji su večeras bili u Nišu.

I kada su svi očekivali kraj utakmice i pobjedu Vojvodine ekipa Partizana je u 96. minuti poravnala na 2:2. Nakon kornera lopta je došla do Strahinje Pavlovića koji je fantastično škaricama pogodio mrežu protivničkog tima i odveo ovaj meč u finale.

U dodatnih 30 minuta očekivali smo nastavak spektakla, ali je to izostalo. Obje ekipe su čini se ostale bez snage, te niko nije htio rizikovati ofanzivnom igrom. Bilo je nekoliko solidnih prilika, ali i jasno da ćemo osvajača Kupa Srbije saznati tek nakon penala.

Prvi s bijele tačke pucao je Natcho koji je pogodio za 1:0. Za Vojvodinu je šutirao Stojković i bio je precizan za 1:1. Potom je Vitas uzeo loptu i za šok navijača Partizana šutirao je preko gola.

Drugi izvođač za Vojvodinu bio je Gemović koji je fantastično panenkom zabio za 2:1. Za Partizan treći izvođač bio je Stevanović za 2:2. Zatim je Devetak pogodio za prednost Vojvodine od 3:2.

Četvrtu seriju otvorio je Zdjelar koji je promašio i doveo Vojvodinu za korak od trofeja. Loptu je uzeo Đorđević koji je pogodio za 4:2 i trofej Vojvodine u finalu Kupa Srbije.

Cijeli meč za pobjednički tim odigrao je i potencijalni bh. reprezentativac Siniša Saničanin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi