Financijska kriza u HNL-u

Financijska kriza u HNL-u

Nakon što su proteklog vikenda nogometaši hrvatskog prvoligaša Karlovca odbili otputovati na prvenstvenu utakmicu u Rijeku zbog kašnjenja plata, istim mjerama zaprijetili su i nogometaši Šibenika.

Šibeničani su na konferenciji za novinare objavili da neće igrati subotnju prvenstvenu utakmicu protiv Hajduka, ako im uprava kluba do petka ne isplati barem dvije bruto plate od 12 koliko im se ukupno duguje.

Igrači su se požalili kako pojedinci iz prve ekipe, na račun davanja državi za socijalno i mirovinsko, imaju preko sto hiljada kuna duga. 

Što se tiče situacije u NK Karlovac, u kojemu plate također kasne više mjeseci, postignut je dogovor između igrača i uprave da prva momčad nastavi trenirati i nastupi u preostale dvije jesenske prvenstvene utakmice, dok se s druge strane uprava obavezala da će nastojati ispuniti svoje ugovorne obaveze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.