UEFA ukida finansijski fair-play i uvodi novi sistem
Foto - EPA

Klubovi će imati mnogo više slobode

UEFA ukida finansijski fair-play i uvodi novi sistem

Midhat Šljivak
Teme:

Evropska fudbalska federacija (UEFA) navodno planira ukinuti finansijski fair-play.

UEFA je prije nekoliko godina uvela fair-play kako bi se ograničili troškovi najbogatijih klubova svijeta i kako se ne bi trošile ogromne cifre na igrače, no on će uskoro biti prošlost.

Italijanski novinar Tancredi Palmeri objavio je kako UEFA planira ukinuti finansijski fair-play, te će uvesti novi sistem koji će klubovima dati mnogo više slobode u trošenju novca.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

To će značiti da bogati timovi neće imati previše ograničenja kada je potrošnja u pitanju i da ćemo u budućnosti vjerovatno ponovo gledati ogromne transfere.

Podsjetimo, trenutno je rekordan transfer postavljen 2017. godine kada je PSG Barceloni platio 222 miliona eura za Brazilca Neymara.

Top Komentari

forza_juve
Ionako je fair - play bio samo farsa, niko nije poštovao ta pravila
12 1
Realist
I treba ga ukinut jer niko nije kaznjen zbog njegovog kršenja a i onako najmanji dio tih transfera ide na igraca jer su najveći troskovi oni za menadžere i direktno za igrača a namanji troskovi su direktno između dva kluba
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi