Finci tokom zimske pauze igraju Kup

Gadžo preko Kupa traži izlazak u Evropu

Finci tokom zimske pauze igraju Kup

Finci imaju veoma dugu zimsku pauzu, čak dužu i od one u našoj Premijer ligi, međutim oni tokom pauze igraju Kup, u kojem ćemo također imati jednog internacionalca, Ermina Gadžu.

Kup Finske startovat će početkom februara, a klubovi će biti podijeljeni u tri grupe. Prva dva kluba iz svake grupe, uz još dva kluba sa najboljim učinkom, plasirat će se u četvrtinu finala.

Gadžo je jedini naš predstavnik u Finskoj, koji će sa svojim Mariehamnom prvu utakmicu Kupa odigrati 3. februara protiv TPS-a i tako se pokušati plasirati u Evropu, jer je njegov tim završio na sedmoj poziciji finske Veikkausliige.

Mariehamn je već počeo sa pripremama, a Pekka Lyyski, trener ovog finskog kluba, rekao je da to nisu fizički naporni treninzi. Gadžo, nekadašnji juniorski reprezentativac BiH, još uvijek je na odmoru, a uskoro će se pridružiti pripremama svog kluba.

"Ne radimo fizički naporne treninge. Fokusiramo se na uigravanje. Kao i uvijek, u ovom periodu ne računamo na igrače koji ne pripadaju nordijskim zemljama. Dakle, Ermin Gadžo, Josh Wicks, Masona Traffordu i Amos Ekhalie priključit će nam se u januaru", rekao je Lyyski.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.