Finke: Želimo pokazati drugo lice ove reprezentacije

Kamerunci doživjeli debakl

Finke: Želimo pokazati drugo lice ove reprezentacije

Još prije početka Mundijala se dalo naslutiti kako će završiti kamerunska avantura u Brazilu. Turbulentne pripreme i nesklad na relaciji savez - igrači kulminirao u porazu protiv Hrvatske od 4:0.

"Razočaran sam našim nastupom. Kada smo u situaciji deset na jedanaest, svi na terenu moraju dati svoj maksimum. Žao mi je zbog ovakvog rezultata koji je posljedica lošeg ponašanja mojih igrača na terenu. Loše smo se branili sa desetoricom i pretrpjeli smo ubjedljiv poraz. Sada nam ne preostaje ništa nego da se pripremimo za našu posljednju utakmicu u Brazilu", rekao je selektor Finke.

Selektor Kameruna vidi posljednju utakmicu na prvenstvu kao šansu da se pokuša popraviti slika o reprezentaciji:

"Vrlo je važno da se predstavimo kao dobra ekipa. Želim da svijetu pokažemo drugo lice ove reprezentacije. Moramo se dobro pripremiti za utakmicu, odigrati bez isključenja i pokazati ono najbolje od nas. Moji su igrači sada razočarani i učinit ću sve da ih psihički pripremim za Brazil".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Osim bespotrebnog crvenog kartona zarađenog pred kraj prvog poluvremena, finiš utakmice donio je Kamerunu još jednu neželjenu situaciju na terenu kada je izbio konflikt između Assou-Ekotta i Moukandija.

"Atmosfera je nezdrava", kratko je prokomentarisao Assou-Ekotto povodom sukoba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.