Fiorentina zainteresirana za Morientesa

Odlazi iz Valencije

Fiorentina zainteresirana za Morientesa

Adnan Beganović

Talijanska Fiorentina još uvijek je mirna u prelaznom roku, odnosno još uvijek nisu realizirali niti jedan zvučni transfer, mada se prema pisanju španjolskih medija jedan takav priprema.

Naime, španjolski mediji navode da su Viole zainteresirane za usluge nekadašnjeg napadača španjolske reprezentacije, Fernanda Morientesa.

Morientesu je na kraju prošle sezone istekao ugovor sa Valencijom, a zbog blijedih igara u sezoni iza nas, čelnici kluba sa Mestalle nemaju mu namjeru ponuditi novi.

Fiorentina, pak, u njemu vidi dobrog partnera Gillardinu u vrhu napada, a igrač od velikog iskustva dobro bi došao toskanskoj momčadi za narednu sezonu u kojoj je očekuje borba na tri fronta (prvenstvo, kup, Liga prvaka)

Morientes je u karijeri pored Valencie nastupao za Real Madrid, Zaragozu, Monaco i Liverpool.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.