Fiorentina želi Bolattija i Akinfeeva

Il Corriere dello Sport tvrdi

Fiorentina želi Bolattija i Akinfeeva

Edmir Škorić

Prema pisanju Il Corriere dello Sporta, Fiorentina je spremna dovesti argentinskog veznjaka Mario Bolattija i golmana moskovskog CSKA, Igora Akinfeeva.

Mario Ariel Bolatti (24) igrač je sredine terena Porta, koji je ove sezone posuđen argentinskom Huracanu. Ovog perspektivnog igrača u januaru želi dovesti Fiorentina, a njegova cijena je, navodno, osam miliona eura.

Viole traže i golmana, možda čak i dva. Naime, njihov "kec" Francuz Sebastian Frey povezivan je s Manchester Unitedom, kao zamjenom za Edwin van der Sara. Ukoliko bi Frey zaista napustio Firenzu, Il Corriere dello Sport piše kako je Igor Akinfeev prvi izbor italijanskog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.