FK Bjelopoljac izborio plasman u Drugu ligu FBiH

Kolo prije kraja prvenstva

FK Bjelopoljac izborio plasman u Drugu ligu FBiH

M. Šljivak

FK Bjelopoljac je gostujućom pobjedom protiv FK Blagaj izborio ulazak u Drugu ligu FBiH.

Tim iz Bijelog Polja je slavio rezultatom 5:1 u okviru pretposljednjeg, 17. kola prvenstva te tako i matematički osigurao plasman u veći rang pošto ima bolji međusobni omjer od drugoplasiranog Kruševa.

Bjelopoljac je od starta meča krenuo vrlo ozbiljno, te je golovima Beše, Fazlagića i Jazvina nakon nešto više od 10 minuta vodio rezultatom 3:0.

Sve dileme vezane za pobjednika otklonio je Jazvin svojim drugim golom koji je postigao u 40. minuti.

Bjelopoljac je u drugom dijelu nastavio tamo gdje je stao u prvom poluvremenu pa je već u 65. minuti Fejzić pogodio za 5:0. Konačnih 5:1 postavio je Cerovina.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Plasman u Drugu ligu FBiH je kruna rada svih članova kluba, a da će imati uspješnu sezonu Bjelopoljac je najavio već prošlog ljeta kada je osvojio Kup Hercegovačko-neretvanskog kantona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi