Jesenji prvak Premijer lige se iznenada našao u velikim problemima
Mijatović odlazi u Srbiju ili Saudijsku Arabiju

Crnogorac odlazi, Borac mora 'raditi' na zimskoj pauzi

Jesenji prvak Premijer lige se iznenada našao u velikim problemima

S. Mlaćo

Jesenji prvak naše zemlje FK Borac sasvim neočekivano našao se u problemima. Problemi su se javili na golmanskoj poziciji, jer je upravo potvrđeno da sjajni Milan Mijatović nije pronašao zajednički jezik sa upravom Banjalučana.

Mijatović je stigao iznenada, tačnije nakon neugodne povrede Nikole Četkovića i brzo postao 'jedinica'.

U nekoliko navrata bio je junak Banjalučana i bilo je jasno da je crnogorski reprezentativac pravo pojačanje, no epizodu je brzo završio.

Danas je to i potvrđeno, te Mijatović kreće u nove izazove. Navodno će karijeru nastaviti u Srbiji ili Saudijskoj Arabiji.

Stvorilo je to brigu čelnicima Borca. Nikola Četković još uvijek nije u pogonu, radi se o veoma teškoj povredi križnih ligamenata i sigurno se neće vratiti u trenažni proces do kraja sezone.

Oglasi

Rezerva Mijatoviću bio je iskusni Bojan Pavlović, ali i on vrlo često ima problema sa povredama. Ove sezone branio je u prvenstvu tek protiv FK Igman 90 minuta, te 30-tak minuta protiv Sloge iz Doboja.

Pavlović je u poznim igračkim godinama i sigurno neće biti prva opcija među stativama Banjalučana                                                                                                 

Pavlović ima 37 godina i sigurno nije neko na koga u Borcu mogu ozbiljno računati, što je i sasvim razumljivo.

Golmanska budućnost Banjalučana je mladi David Stjepanović. Stjepanović ima 20 godina, a zbog povreda starijih kolega sasvim neočekivano je dobio šansu. Protiv Sloge je nastupio 57 minuta, a zatim protiv Zvijezde 09 i Posušja upisao maksimalnih 180 minuta.

David Stjepanović
David Stjepanović FK Borac FK Borac Pozicija: GK

Statistika

0 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
3 nastupa
2 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Stjepanović je svakako veoma 'zanimljiv' za budućnost, no u Borcu neće rizikovati i gurnuti ga u vatru, posebno kada i nemaju pravo na kiks, iako je prednost nad Zrinjskim sedam bodova.

Plemići se sigurno neće predati i u Borcu su toga itekako svjesni, a još mnogo utakmica je do kraja sezone.

Cijela situacija jasno nam govori da će Banjalučani biti aktivni u zimskom prelaznom roku. Prvi 'pick' će biti novi golman, a za koga će se odlučiti struka Borca ostaje da se vidi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Opcija i nije mnogo, većina golmana je vezana ugovorima bar do ljeta, ali u Borcu će morati da pronađu najbolje rješenje.

Prije par dana je potvrđeno da Borac napušta Jose Cortes, a sigurno će biti još nekoliko odlazaka, uključujući i gore navedenog Mijatovića. Borac uskoro počinje sa priprema i tada će sve biti jasnije.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi