FK Borac potvrdio prvo novo ime

Banjalučani se žele dodatno pojačati

FK Borac potvrdio prvo novo ime

S. Mlaćo

U Premijer ligi naše zemlje je zimska pauza, no klubovi su već počeli da rješavaju igračku križaljku.

Nakon odlaska Amara Begića i Gorana Zakarića, u FK Borac bilježimo i prvo novo ime.

Banjalučani imaju visoke ambicije i u drugom dijelu sezone, a potvrdili su dogovor sa Sergejom Dojčinovićem koji je ponikao u Borcu, a posljednji angažman imao u FK Laktaši, članu Prve lige RS.

Pružao je veoma kvalitetne partije, pa su u Borcu odlučili da ga vrate u svoje redove.

“Za FK Borac navijam od malih nogu i ne mogu da opišem koliko sam srećan što ću ponovo nositi najdraži dres. Nadam se da ću opravdati povjerenje klupskog rukovodstva, a na meni je da se dokazujem na svakom treningu i da se nametnem treneru Vinku Marinoviću. Navijači od mene mogu da očekuju da ću ostaviti srce na terenu kad god mi se ukaže prilika za igru,“ rekao je Dojčinović.

Ovaj desni bek bio je i u zagrebačkom Dinamu, te Rudaru iz Prijedora i Slobodi iz Novog Grada.

Oglasi

Za mene je period proveden u zagrebačkom Dinamu jedno veliko iskustvo koje mi je pomoglo da napredujem u svim aspektima. Naučio sam dosta o fudbalu i profesionalizmu iz nekog drugog ugla. Naravno, svi moji prethodni klubovi su mi dosta pomogli da steknem sve što je neophodno za seniorski fudbal.

Pamtim i boravak u Laktašima. Igrali smo moderan i napadački fudbal, a ja sam došao do izražaja. Upisao sam sedam asistencija. Nažalost, nisam uspio da postignem gol, ali za mene je asistencija vrijedna kao gol“, rekao je mladi nogometaš.

Borac je loše otvorio sezonu, no na zimsku pauzu odlazi sa trećeg mjesta.

Za vodećim Zrinjskim zaostaje šest bodova, a za Širokim Brijegom tri boda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Drugi dio sezone Banjalučani će otvoriti domaćim susretom upravo protiv Širokog Brijega, a sigurno da se u narednim danima očekuju i nova pojačanja.

Prvenstvo u Premijer ligi se nastavlja u februaru naredne godine.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

2323
Aauuu pa jeste igrac na broju samo.sad ce se vidjeti kada krene sezona jel pojacanje ili samo jedan onako zbrda -zdola doveden....
1 0
delta
Ma bgm izgleda Borac kao Čelik,samo lupetaju nabijaju silom atmosferu i ambicije,a u suštini nemaju marke i varaju igrače.....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi