Borac bez prava na kiks u Konjicu: "Kući želimo sa tri boda"

Svjesni su da neće biti lako

Borac bez prava na kiks u Konjicu: "Kući želimo sa tri boda"

FK Borac je sutra bez prava na kiks u Konjicu. Sarajevo je večeras sa 6:2 nadigralo Tuzlu City, te sada prednost Banjalučana iznosi samo tri boda.

Naravno da će navijači Sarajeva sutra simpatijama uz tim Edisa Mulalića, te će sigurno biti uzbudljivo u Konjicu. Očekuje se i težak teren, a najavljena je kiša i jako niske temperature od 13 sati.

Ipak, u Borcu optimizam. Svjesni su šta ih očekuje.

"Kao i u svakoj utakmici do sada ove sezone, ići ćemo na pobjedu. Svjesni smo da nas čeka težak i neugodan protivnik koji dobro igra na svom terenu, ali želimo osvojiti još tri boda. Pauza nam je dobro došla i da se malo odmorimo od serije teških utakmica koja je iza nas, ali i da dodatno podignemo nivo forme za sam kraj jesenjeg dijela sezone", kazao je u najavi meča član Borca Alen Jurilj.

Jurilj je dodao da se nada pobjedama, odnosno maksimalnom učinku do zimske pauze.

Oglasi

Meč je najavio i David Čavić. Smatra da će njegova ekipa morati dati više od maksimuma za pobjedu.

"Želimo da se vratimo u Banjaluku sa tri boda. Ipak, ne smijemo nimalo podcijeniti ekipu Igmana. Kvalitetu su pokazali posebno u tim svojim izdanjima na domaćem terenu.

Dobili su i veoma temperamentnog trenera koji traži 300 posto angažmana. S druge strane, i mi smo svjesni svojih kvaliteta i znamo šta nam je cilj u Konjicu”, rekao je Čavić.

Borac trenutno ima tri boda prednosti nad Borcem, te četiri nad aktuelnim prvakom Zrinjskom. Igman je na drugoj strani na desetom mjestu i vodi bitku za opstanak. Na svom kontu ima 15 bodova.

Edis Mulalić 'probudio' Igman 

Igman je upisao dvije vezane pobjede pod palicom Edisa Mulalića i to nad Željezničarom te Zvijezdom 09, da bi pred reprezentativnu pauzu upisao poraz kod Sloge sa čak 4:1.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Borac je u posljednjih pet utakmica slavio tri puta te dva puta remizirao. Remiji su zabilježeni u derbijima sa Zrinjskim i Sarajevom. Sutrašnji meč igra se od 13 sati.

Pravdu će dijeliti Mirza Kazlagić iz Cazina, a pomoćnici su mu Sreten Udovičić iz Prijedora i Damir Lazić iz Brčkog. Četvrti sudija je Admir Musić iz Sarajeva.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DDG
Kaže “novinar” ovog uvaženog portala da Borac ima 3 poena prednosti nad Borcem. A naslov je bombastičan. Čuj nemaju pravo na kiks. Ni pola prvenstva se nije odigralo, prvi na tabeli, utakmica manje…
0 0
Kakaks
Jeste li poveli sudije hahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi