Borac protiv Krupe bez prava na kiks

Banjalučani će danas pratiti dešavanja u Tuzli

Borac protiv Krupe bez prava na kiks

S. Mlaćo
Borbu za naslov prvaka FK Borac će nastaviti sutrašnjim susretom sa FK Krupa.

Radi se o komšijskom malom derbiju, a u Borcu razmišljaju samo o tri boda.

Svjesni su da ipak ulogu favorita moraju opravdati na zelenom terenu, a danas će pratiti zbivanja na meča Tuzla City – FK Sarajevo, s obzirom da je bordo tim glavni rival Banjalučanima.

“Bliži se kraj prvenstva i mi želimo da što prije ostvarimo naš cilj i izborimo plasman u Evropu. Krupa je u teškoj situaciji, dolazi sigurno sa željom da pokuša ostvariti dobar rezultat, ali igramo na domaćem parketu i nastojaćemo da zabilježimo novi trijumf i približimo se ostvarenju ambicija. Cijenimo rivala, imamo određenih problema oko sastava, ali zbićemo redove i ići na sva tri boda. Za neki veći rezultat u prvenstvu ne zavisimo samo od sebe, a ako nam se ukaže šansa sigurno ćemo da se borimo“, rekao je trener Borca Marko Maksimović.

Šef stručnog štaba Borca, pored već duže vrijeme odsutnih Jovanovića i Lukića, sutra neće moći računati ni na Bojana Pavlovića, koji ima problem sa zadnjom ložom, a Dino Ćorić će meč početi s klupe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Krupa igra zaista dobro u posljednje vrijeme, podigli su formu, tako da nas očekuje veoma težak meč. Sve je manje mečeva do kraja tako da bodovi imaju veliku važnost za naše ekipe. Igramo na domaćem parketu, u naletu smo i želimo to da potvrdimo osvajanjem tri boda, jasan je desni bek Banjalučana Siniša Dujaković.

Utakmica Borac – Krupa igra se sutra na Gradskom stadionu u Banjaluci. Početak je planiran za 16:55.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HUNTER
E baš vam je naslov,trebali ste još napisati UDARNA VIJEST.
6 1
djenanj
Cuj na domacem "parketu" Svaka cast
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi