FK Borac kažnjen za nerede na utakmici protiv FK Sarajevo

U okviru Kupa Bosne i Hercegovine

FK Borac kažnjen za nerede na utakmici protiv FK Sarajevo · Saznajemo

Haris Zilić

FK Borac je dobio veliku kaznu za nerede na utakmici protiv FK Sarajevo u okviru prve utakmice četvrtine finala Kupa Bosne i Hercegovine koja je završena rezultatom 0:0, a odigrana je na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

U Banjoj Luci su između ostalog obilježile i sramotne scene koje je izazvao dio navijača Borca pred sami kraj meča i to je na kraju koštalo tim sa Vrbasa.

FK Borac je kažnjen sa 10.000 KM i zatvaranjem istočne tribine na jednu utakmicu.

Neslužbeno saznajemo, da delegat meča u svom izvještaju nije naveo da je Penaranda od strane određenog dijela navijača vrijeđan na rasnoj osnovi.

Pred sami kraj meča došlo je do velike gužve na terenu, pa čak i fizičkog obračuna, a tokom prekida je dio navijača Borca sa istočne tribine rasistički vrijeđao fudbalera Sarajeva Penarandu, međutim delegat  kao što već naveli to nije stavio u izvještaj.

Oglasi

Osim toga, sa pomenute tribine je bačena i baklja na pomenutog fudbalera tako da Borac u narednoj utakmici neće imati podršku sa istočne tribine Gradskog stadiona.

Dosta posla za NFSBiH u posljednje vrijeme jer je ranije kažnjen i FK Sarajevo zbog incidenata na utakmici protiv NK Široki Brijeg.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Iz Disciplinske komisije NFSBiH su Sarajevo dodatno kaznili sa 15.000 KM, te su zatvorili istočnu tribinu i na naredne dvije prvenstvene ili kup utakmice, dok je Koševo potpuno zatvoreno za meč sa Igmanom s obzirom da je Sarajevo imalo uslovnu kaznu. 

Definitivno posljednje scene iz Banja Luke želimo što manje gledati na našim terenima, ali nažalost početak 2024. godine dobio je pune ruke posla za NFSBiH.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hanibal
Borac 10.000 a Sarajevo dodatno s 15.000??? Ja idiota u FS BiH, bislim na one bosnjacke ovnove. Brac je zasluzio najmanje 50.000 kazne samo zbog onih idiotsko-bolesnickih skandiranja.
3 2
fare87
Gico zasto nije ista kazna kao i Sarajevu, a Sivac kreten za davljenje Radovica je trebao iskljuciti Krpica
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi