FK Borac predstavio pojačanja

U klub stiglo sedam novih imena

FK Borac predstavio pojačanja

D. Vejo

Nakon odrađenog prvog dijela priprema u Etno selu Stanišići u Bijeljini, tim iz Platonove vratio se u Banja Luku kako bi predstavio nova imena ovog prelaznog roka. 

Pored novih starih imena Darka Maletića i Borisa Raspudića, redove crveno plavih pojačali su još sedam novajlija, koji će se zajedno sa ekipom uputiti na drugi dio priprema u Medulin, četvrtog februara.

"Napravili smo transfer listu prije nekih desetak dana, riješili smo se nekih starih imena a doveli smo nova. Na ovome nećemo stati, dovešćemo još dva, tri igrača da pojačamo konkurenciju na poziciji lijevog beka i štopera. Naše ambicije su opstanak. Novi igrači su, Dejan Popović, Armando Mance, Vladan Milosavljev, zatim Vladimir Đilas, Miloš Dujković, te Filip Ristovski i Goran Vukliš", rekao je za SportSport.ba direktor kluba Robert Zrilić.

Nova pojačanja tima iz grada na Vrbasu, upoznata su sa primarnim ciljem za nastavak sezone a to je očuvanjem premijer ligaškog statusa.

"Velika je privilegija i čast igrati u ovom klubu, došao sam u pravu sredinu za mene. Smatram da Borac ne treba da bude u ovakvoj situaciji. Imamo ozbiljan zadatak u ova tri mjeseca a to je opstanak u ligi. U nastavku sezone moramo biti od svih ekipa dosta bolji kako bi ostavarili zacrtani cilj", dodao je novi napadač Borca, Vladimir Đilas.

"Došao sam u veliki klub, veliko ime. Poznajem trenera Janjića od ranije, veoma profesionalan čovjek, te se nadam da će svo znanje koje ima prenijeti na nas kako bi ostvarili zadatak koji imamo u nastavku sezone. Uslove za rad imamo tako da se nadam da ćemo opstanak izboriti u što kraćem vremenskom periodu", ističe novi vezni igrač crveno plavog tima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Fudbaleri Borca, prvu kontrolnu utakmicu odigraće sutra od 14.30 časova u Krupi protiv ekipe BSK-a.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi