Šestorica su 'bivši' u Borcu, sada se očekuju i pojačanja
Predragović u duelu protiv FK Željezničar

Titula prvaka je jasan cilj Banjalučana

Šestorica su 'bivši' u Borcu, sada se očekuju i pojačanja

Samir Mlaćo

Sa pripremama su počeli i nogometaši banjalučkog Borca. 

Banjalučani su jesenji prvaci, imaju sve u svojim rukama, te sedam bodova prednosti anad mostarskim Zrinjsim. pak, svjesni su da ništa nije gotovo i da moraju i na proljeće biti pravi, ukoliko se žele na kraju sezone radovati.

Bombastičnih najava iz Banja Luke. Za sada su samo potvrđeni odlasci čak šestorice nogometaša. Radi se o Ricardu Cortesu, Janezu Pišeku, Milanu Mijatoviću, Nemanji Mihajloviću, Roslanu Barskom i Fedoru Predragoviću.

Svakako da je najzvučnije ime golman Mijatović koji je bio 'jedinica' Borca i uveliko je opravdao očekivanja, no na kraju nije postigao za nastavak saradnje. Mijatović će put Srbije ili Saudijske Arabije.

Roslan Barsky
Roslan Barsky FK Borac FK Borac Pozicija: MF

Statistika

8 nastupa
5 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Iskusni Roslan Barsky je igrao na startu sezone, a onda 'nestao'. Vratio se tek protiv Zvijezde 09 u pobjedi 2:0, tri kola prije kraja prvog dijela sezone. Nemanja Mihajlović je stigao iz Sloge Meridian, upisao sedam asistencija i dodao dvije asistencije, no to očigledno nije zadovoljilo struku Borca.

Oglasi

Borac je tako "očistio" svlačionicu, a sada se očekuju i prva pojačanja. Kako je SportSport najavio, među stative će 32-godišnji Marko Milošević.

On je ove sezone branio za Debreceni u Mađarskoj, te je sakupio pet nastupa. Prije toga je bio u Kazahstanu gdje je branio za Kaspiy i Astanu.

Prethodno je karijeru gradio u matičnoj Srbiji gdje je branio u velikom broju timova. Počeo je u Zemunu, zatim Grafičar, Pazova, Smedereov, Sinđelić, Vozdožvac, Napredak...

"Najbitnije je da pripreme odradimo što kvalitetnije, a klub će nam omogućiti te uslove. Ovdje ćemo boraviti do 23. januara, imamo u planu da odigramo jednu utakmicu. Poslije toga nam slijedi odlazak u Antaliju gdje ćemo vjerovatno odigrati pet utakmica i po povratku nam slijedi ta prva utakmica u Kupu. Sve u svemu, možemo da budemo dosta zadovoljni činjenicom da je okosnica ekipe ostala, tu su igrači na koje računamo i koji su bili dobri u prvom dijelu sezone. Očekujem da još više podignemo taj nivo, znam da će biti dosta teško, ali isto tako znam da imamo karakternu ekipu što je najbitnije", rekao je na prozivci trener Borca Vinko Marinović.

Kapiten Srđan Grahovac je dodao zadovoljstvo time što je klub zadržao okosnicu ekipe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nadam se da će nam Bog dati najbolju godinu do sada i da će nas zdravlje poslužiti", rekao je Grahovac.

Iz FK Borac su jučer ponovo istakli da su naredna četiri kola najbitnija, te da se nadaju da će ekipa prebroditi te izazove i onda mirnije ući u borbu za prvaka.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi