FK Borac riješio pitanje golmana

Dolazi iz Mađarske

FK Borac riješio pitanje golmana · Saznajemo

Edmir Škorić

Fudbalski klub Borac pronašao je novog čuvara mreže, a radi se o 32-godišnjem Beograđaninu koji je posljednji angažman imao u Mađarskoj.

Lider Premijer lige BiH neočekivano je ove zime ostao bez prvog golmana Milana Miajtovića koji je karijeru odlučio nastaviti u Srbiji, pa su Banjalučani morali u potragu za njegovom zamjenom.

Imali su nekoliko opcija, vodili su se pregovori, na kraju je odlučeno da klub pojača 32-godišnji Marko Milošević.

On je ove sezone branio za Debreceni u Mađarskoj, te je sakupio pet nastupa. Prije toga je bio u Kazahstanu gdje je branio za Kaspiy i Astanu.

Prethodno je karijeru gradio u matičnoj Srbiji gdje je branio u velikom broju timova. Počeo je u Zemunu, zatim Grafičar, Pazova, Smedereov, Sinđelić, Vozdožvac, Napredak...

Oglasi

Dolazak u Borac mu je ujedno prvo iskustvo u BiH. Očekuje se da ga Banjalučani veoma brzo i predstave budući da je, kako saznaje SportSport, sve dogovoreno.

Borac počeo s pripremama

Borac je danas počeo sa pripremama za nastavak sezone, a trener Vinko Marinović nada se da će njegov tim ostati na vrhu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sad je na nama da to ponovimo i u proljećnom dijelu koji neće biti nimalo lak. Sigurno znam iz iskustva koliko je težak taj drugi dio sezone. Sa druge strane, nema puno ni vremena, imamo četiri sedmice do prve utakmice koja nam slijedi, u Kupu BiH 10. februara, a već 17. počinje prvenstvo. Najbitnije je da pripreme odradimo što kvalitetnije, a klub će nam omogućiti te uslove. Ovdje ćemo boraviti do 23. januara, imamo u planu da odigramo jednu utakmicu. Poslije toga nam slijedi odlazak u Antaliju gdje ćemo vjerovatno odigrati pet utakmica i po povratku nam slijedi ta prva utakmica u Kupu. Sve u svemu, možemo da budemo dosta zadovoljni činjenicom da je okosnica ekipe ostala, tu su igrači na koje računamo i koji su bili dobri u prvom dijelu sezone. Očekujem da još više podignemo taj nivo, znam da će biti dosta teško, ali isto tako znam da imamo karakternu ekipu što je najbitnije", rekao je strateg crveno-plavih.

Iz kluba su ranije naglasili da neće biti pojačanja i da će se isključivo tražiti novi golman. Sada kada su ga pronašli, čini se da je igračka križaljka sklopljena.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

limvotemirvah
Kao da je bitno. Sa onakvim sudjenjem moze im @PoliziaMerda1981 braniti, opet ce uzeti titulu.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti