FK Borac se ispromašivao u prvom, kazna stigla u drugom poluvremenu

Remi s Javorom

FK Borac se ispromašivao u prvom, kazna stigla u drugom poluvremenu

M. Šljivak

Borac je u pripremnom meču na Zlatiboru remizirao protiv Javora iz Ivanjice rezultatom 1:1.

Ekipa Vlade Jagodića dominirala je u prvom poluvremenu. Stvorili su nekoliko sjajnih šansi i pravo je čudo što je Javor imao samo jedan gol zaostatka nakon prvog dijela.

Borac je do vodstva stigao u 18. minuti meča. Golman Javora pravi grešku i ruši Vranješa, Ziljkić postavlja loptu na 11 metara i pogađa za 1:0.

Do kraja prvog dijela redaju se šanse pred golom Javora. Vranješ, Lukić i Zakarić su imali odlične šanse, ali nisu uspjeli da zabiju i na odmor se otišlo rezultatom 1:0 za banjalučki tim.

U nastavku Javor kontroliše igru. Međutim, srbijanski tim nije mogao da stvori neku ozbiljnu šansu. Ipak, u 69. minuti Javor nakon prekida uspijeva zabiti i poravnati rezultat na 1:1.

Do kraja nismo vidjeli previše od oba tima. Ostalo je 1:1 i nakon dvije pobjede, ovo je Borcu prvi remi na pripremama u Srbiji.

Prijateljski meč:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac - Javor 1:1

Za Borac su od prve minute nastupili: Pavlović, Dujaković, Jovanović, Kujundžić, Brtan, Danilović, Vranješ, Zakarić, Ziljkić, Lukić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi