Uprava FK Borac podnijela ostavku!

Klub će dobiti novo rukovodstvo

Uprava FK Borac podnijela ostavku! · Zvanično

E. Čaušević

Prošlog vikenda navijači Borca pokazali su veliko nezadovoljstvo radom čelnika kluba i na meču protiv Tuzla Cityja čak su pet minuta skandirali "Uprava napolje" što se danas i desilo na vanrednoj sjednici Upravnog odbora banjalučkog kluba jer su svi članovi UO podnijeli ostavku.

Nedavno je održana vanredna sjednica Upravnog odbora Borca na kojoj je odlučeno da će se 10. aprila održati izborna skupština na kojoj će se birati novo rukovodstvo kluba, ali sada je došlo do promjene plana.

Danas je u klubu iz Platonove ulice održana nova vanredna sjednica UO Borca na kojoj je kompletan Upravni odbor podnio ostavke.

Tako je Borac ostao bez uprave, a zbog toga je odlučeno i da će biti promijenjen termin izborne skupštine koja je kako smo već naveli bila zakazana za 10. april.

Nakon neočekivanih dešavanja i činjenice da je Borac ostao bez Upravnog odbora odlučeno je da se izborna skupština održi ranije i prema posljednjim informacijama iz kluba ona je zakazana za 3. april.

Borac se nakon današnje vanredne sjednice oglasio zvaničnim saopštenjem i potvrdio da je predsjednik kluba Stojan Malbašić podnio ostavku, a da su to uradili i svi članovi Upravnog odbora ovog kluba.

"UO FK Borac održao je vanrednu sjednicu na kojoj je Stojan Malbašić, predsjednik FK Borac podnio ostavku, a to su uradili i svi članovi UO FK Borac.

Prethodno je donesena odluka da se izborna skupština FK Borac, na kojoj će se birati novi predsjednik i članovi UO, održi 3. aprila, a ne, kako je ranije planirano, 10. aprila.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do promjene termina došlo je zbog potrebe da FK Borac što prije dobije novo rukovodstvo koje bi imalo dovoljno vremena da tekuću sezonu privede kraju i ostvari zacrtane ciljeve.

Javnost će biti blagovremeno obavještena o svim detaljima održavanja izborne skupštine", navodi se u saopštenju.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Make075
Miloš Gigović novi član upravnog odbora.
2 1
PapaK
Propali, i vi, i Banja Luka.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi