FK Borac uprkos lošem rezultatu odigrao pristojan meč protiv Dinamo Kijeva

Prijateljski susret u Antaliji

FK Borac uprkos lošem rezultatu odigrao pristojan meč protiv Dinamo Kijeva

Fudbaleri Borca izgubili su danas u pripremnom susretu u Antaliji od ukrajinskog Dinamo Kijeva sa 4:1, ali i pored toga mogu biti zadovoljni partijom koju su pružili.

Borac je danas igrao protoiv zaista izuzetno snažnog rivala i sve osim poraza bila bi prvorazredna senzacija. Ipak, Banjalučani su zaista upisali solidan nastup iako rezultat to baš i ne govori.

U prvom dijelu Borac je imao dvije dobre prilike i to preko Vranješa jednu stopostotnu i jednu preko Vujaklije pred kraj prvog poluvremena, ali do gola nije mogao. Ukrajinci su također imali nekoliko šansi te su pogađali okvir gola u par navrata.

Pred sami kraj prvog poluvremena, tačnije u 43. minuti Dinamo dolazi do prednosti i to preko Vitaliija Mykolenka . To je bio i konačan rezultat prvog dijela.

Najlošiji period susretza koji ga je na kraju i koštao uvjerljivog poraza Borac je odigrao od 54. do 67. minute. Banjalučani su u tom periodu primili čak tri gola a strijelci su bili Mohammed Kadiri, Fran Sol i Carlos de Pena.

Činilo se da se Dinamo baš razigrao i da će pobjeda na kraju biti još uvjerljivija ali tada je i Borac ubacio u brzinu više pa preko Stojana Vranješa s bijele tačke dolazi do smanjenja zaostatka.

Do kraja susreta ekipe su većinom bile ravnopravne, a ono što je vrijedno istaknuti je ulazak u igru novog pojačanja ekipe iz Banja Luke Gorana Zakarića. On je odigrao 20-ak minuta u ovom meču i na taj način upisao drugi nastup u Antaliji za novi klub. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prijateljski susret:

Borac Banja Luka - Dinamo Kijev 1:4

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Fce
Razlika u kvaliteti je velika nije ni cudo sto Bih klubovi ispadaju odmah u prvom kolu kad igraju u evropi Mora se puno raditi wow
4 1
rodjak
Vranjes nastavlja puniti mreze sa penaltika ;),inace ovi puno brzi i kvalitetniji,dobro je pa je Borac izbjego katastrofu
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi