Priznanje za FK Famos: Berilo i Vladavić odlaze u ND Gorica
FOTO: FK Famos/facebook

Nakon odličnog rada u 2022. godini

Priznanje za FK Famos: Berilo i Vladavić odlaze u ND Gorica

H. Zilić

Pred kraj 2022. godine stiže nam i zanimljiv potencijalni transfer u Drugoj ligi FBiH. Riječ je o mladim igračima FK Famos Hrasnica.

Dva prvotimca Famosa Dino Berlio i Haris Vladavić dobili su poziv da se pridruže treniznima slovenačke Gorice.

Riječ je o dvojici talentovanih fudbalera koji su već skupili nastupe i za seniorski tim Famosa koji se takmiči u Drugoj ligi FBiH-skupina Centar.

"Dino Berilo i Haris Vladavić, dvojica juniora našeg kluba, koji su već upisali debitantske nastupe za seniorski sastav FK Famos, dobili su pozive na probu iz ND Gorica, na šta smo itekako ponosni.

Talentovani dvojac Famosa će u periodu od 16. do 22. januara 2023. godine boraviti na probi u redovima ovog slovenskog kluba, na šta smo izuzetno ponosni, a što je i potvrda kvalitetnog rada u omladinskom pogonu, koji do nedavno nije ni postojao", stoji u saopštenju FK Famos.

Dino Berilo i Haris Vladavić, dvojica juniora našeg kluba, koji su već upisali debitantske nastupe za seniorski sastav...

Posted by FK Famos on Saturday, December 24, 2022

Famos je jesenji dio tabele u Drugoj ligi FBiH - skupina Centar završio na četvrtoj poziciji sa 32 boda, šest manje od lidera Čelika.

Ispred Famosa su Kolina i Bosna Visoko, tako da nas očekuje veoma uzbudljivo proljeće i borba za plasman u play off za Prvu ligu FBiH.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

U Famosu u posljednje vrijeme rade sjajne stvari, posebno sa mlađim kategorijama, a i seniori su imali zapažen nastup u Kupu BiH gdje su u šesnaesetini finala zaustavljeni od Širokog Brijega.

Poziv iz Gorice za dva mlada igrača je svakako kruna odličnog rada u FK Famos u u 2022. godini.

Top Komentari

Sulejman.skaka.89
emina je ljubav dininog zivota
0 1
Sulejman.skaka.89
??????❤️??????
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi