Edis Mulalić ima određene probleme pred gostovanje na Koševu
Bešagić se uskoro vraća u tim

Igman nastavlja bitku za opstanak

Edis Mulalić ima određene probleme pred gostovanje na Koševu

Samir Mlaćo

Nakon važne pobjede protiv FK Sloga Doboj (2:0) na svom terenu, u Igmanu već razmišljaju o novom rivalu.

U subotu će u goste FK Sarajevo na Koševu, a u nedavnom duelu ova dva tima bilo je 2:2. Na najvećem bh. stadionu Igmanu je vodio 2:0, ali Sarajevo je uspjelo vratiti te je malo nedostajalo i za veliki preokret.

U Igmanu su ipak bili zadovoljni, svjesni težine meča, no svjesni su da ih i sada očekuje težak meč.

Loša vijest za Edisa Mulalića svakako ne neigranje sjajnog čuvara mreže Aldina Ćemana koji je dobio treći žuti karton protiv Sloge i to će biti veliki udarac za tim iz Konjica.

Također, u kadru neće biti veziste Armina Bešagića. Bešagić je ove sezone upisao 20 nastupa uz tri pogotka, ali sada ima problema sa povredama.

"Trenutno imamo samo jednog povrijeđenog igrača, a to je Armin Bešagić. On je u završnoj fazi oporavka od parcijelane rupture medijalnog ligamenata i njegov potpuni oporavak očekuje se u ponedjeljak. On će biti spreman za narednu utakmicu protiv Posušja.

Oglasi

Armin Bešagić
Armin Bešagić FK Igman FK Igman Pozicija: MF

Statistika

23 nastupa
20 kao starter
4 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
3 golova

Što se tiče ostalih igrača, sredinom prošle sedmice Filip Brekalo je zadobio lakše istegnuće medijalnog ligamenta i bio je pošteđen ekipnih treninga, no potpuno se oporavio i biće spreman za Sarajevo. Svi ostali igrači su u punom trenažnom procesu", saopštili su iz FK Igman o zdravstvenom biltenu u ekipi.

Dobra vijest za Mulalića je povratak sjajnog Stefana Denkovića koji je već protiv Sloge pokazao koliko je bitan za ekipu. Bio je to prvi nastup Denkovića u drugom dijelu sezone i odmah se upisao u listu strijelaca protiv Dobojlija.

Denković je bio glavna uzdanica Igmana u proteklom periodu i svakako će itekako dobro doći u borbi za opstanak.

Prije par dana saradnju sa FK Igman raskinuo je iskusni defanzivac Enes Sipović.

Oglasi

Sipović je stigao kao veliko pojačanje u Konjic, no na zimskim pripremama nastali su problemi. Navodno je imao problem sa Edisom Mulalićem i više se nije našao u kadru prvog tima.

Trenirao je Sipović sa juniorima Igmana, a zatim u ponedjeljak su dvije strane postigli dogovor o sporazumnom prekidu saradnje.

Pored deset nastupa u WWin ligi u dresu Igmana je upisao i jedan nastup u Kupu Bosne i Hercegovine, ubilježio je i jednu asistenciju u prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iza sebe Sipović ima i bogatu internacionalnu karijeru.

Izmešu ostalih nosio je dres Al-Jahre, Kerale, Slala, Ohoda, Berkanesa. Prieje gzotičnih epizoda u Aziji i Africi u Evropi je anstupao za rumunjske klubove Petrolul, Otelul, Farul, kao i belgijski Westerlo.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi