Igman bez četvorice u Mostaru, gdje je 'nestao' Sipović?
Nije poznato zbog čega se Mulalić riješio iskusnog ofanzivca

Iskusni defanzivac bez minutaže u nastavku sezone

Igman bez četvorice u Mostaru, gdje je 'nestao' Sipović?

S. Mlaćo

Remi na Koševu proteklog vikenda na Koševu (2:2) donio je Igmanu bijeg desetu poziciju pred završnicu sezone.

Igman je vodio 2:0, ali na kraju spašavao bod, te mogu u Konjicu biti zadovoljni. Novi ispit očekuje ih za vikend protiv Veleža i pokušat će tražiti nove bodove u borbi za opstanak.

Veliki problema za Edisa Mulalića biće neigranje kartoniranih Adina Bajrića, Mirka Oremuša, Mirsada Ramića, te Amira Velića.

Bajrić, Oremuš i Ramić dobili su po treći žuti karton, dok je Velić isključen pored terena i dobit će dvije utakmice suspenzije.

Svakako da to stvara probleme Mulaliću, a zanimljivo da od starta drugog dijela sezone u kombinaciji za utakmice nema iskusnog defanzivca Enesa Sipovića.

Enes Sipović
Enes Sipović FK Igman FK Igman Pozicija: DF

Statistika

10 nastupa
10 kao starter
2 žutih kartona
1 crvenih kartona
1 asistencija
0 golova
Oglasi

Sipović je dobio crveni karton u Mostaru pred odlazak na zimsku pauzu, a onda je odradio dvije utakmice kazne. Jednu u Kupu, a drugu u prvenstvu, no ni kasnije nije bio u kombinaciji.

Iskusni ofanzivac tako je potpuno nestao iz planova Edisa Mulalića, koji ga dobro poznaje. Nezvanično, Mulalić i Sipović su imali nesporazum tokom zimskih priprema i već tada je Sipović nestao iz planova bivšeg trenera Željezničara.

Prema dostupnim informacijama, Sipović trenira sa juniorima Igmana, a ugovor ima do kraja sezone, pa će biti zanimljivo da li će Mulalić ga priključiti prvom timu, pogotovo u situaciji kada suspenzije prave probleme, a Igman nema baš mnogo opcija na klupi.

Većinom su to mladi nogometaši koji su budućnost kluba, ali pitanje koliko mogu pomoći u trenutnoj situaciji kada je svaki bod itekako bitan.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada je Sipović u pitanju, on je trenirao sa FK Željezničar, no na kraju je odlučio da pređe u Igman te potpiše ugovor.

Prije toga je nastupao u Kuvajtu, a tokom karijere okušao se i u Rumuniji, Tunisu, Saudijskoj Arabiji, Indiji... Bio je i mladi reprezentativac naše zemlje.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hadzija123
Hajmo Rodzeni opet kalkulacije opet kao protiv Tuzle izjesan sastav,cuvajte igrace samo sada ne znam za sta
0 0
user1675926959
Igmanu je pojačanje što nema ovog kloca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi