Koliko su na plate potrošili Borac, Igman, Tuzla City i GOŠK?

Finansijski izvještaji

Koliko su na plate potrošili Borac, Igman, Tuzla City i GOŠK?

Haris Zilić

Neizvjesna je bila borba za opstanak u WWin ligi ove sezone. Na kraju putnik u niži rang je Zvijezda 09, a od narednog 32, kola matematički to može biti i Tuzla City.

Pored ova dva tima grčevitu borbu za opstanak vodili su Igman Konjic, GOŠK, a dobar dio sezone i ekipa Željezničara.

Kako to bude prema pravilu na kraju svake takmičarske sezone klubovi su dužni objaviti finansijske izvještaje za prethodnu godinu, ovaj put za 2023. godinu.

Finansijski izvještaji su i jedan od kriterija za dobijanje licenci naredne takmičarske sezone. Pomenuti klubovi koji su se borili za opstanak objavili su svoje finansijske izvještaje.

Tako je FK Igman Konjic poslovao u plusu. Igman je u 2023. godini potrošio 2.332.026 KM, a ukupan višak prihoda nad rashodima iznosi 4.280 KM. Od pomenutih iznosa Igman je na plate igrača potrošio 1.793.633 KM.

NK GOŠK Gabela je na papiru predstavio zanimljive cifre koje su za svaku pohvalu. U izvještaju se može pročitati da je klub iz Gabele poslovao u plusu više od pola miliona KM, tačnije 594.081 KM).

Oglasi

Što se tiče FK Tuzla City ukuupan budžet Tuzlaka je iznosi 1.050.269 KM, a u prošloj godini potrošeno je 1.042.770, što znači da su u plusu 7.499 KM.

Finansijski izvještaj objavio je i FK Borac kojeg jedan mali korak dijel od titule prvaka Bosne i Hercegovine, a cifre su svakako zanimljive.

Borac je imao ukupne prihode u iznosu od 8,36 miliona KM, dok su rashodi iznosili 8,33 miliona KM. Interesatno da je Borac na ime plata i ostalih ličnih prihoda izdvojio 874.043 KM što je pomalo i čudna cifra za ekipu koaj se bori za titulu. Kao što smo naveli Igman je za plate izdvojio više od milion maraka. 

Kompletan finasijski izvještaj kluba iz Banja Luke možete pogledati OVDJE.

Sarajevo u milionskom minusu

FK Sarajevo je također jučer objavio finansijski izvještaj za 2023. godinu.

Prihodi FK Sarajevo u 2023. godini iznosili su 7,8 miliona KM. To je za 800.000 manje u odnosu na 2022. godinu, a rashodi su povećani za 1,5 miliona KM. U 2022. godini bili su 9,5 miliona.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na plate zaposlenika kluba potrošeno je 3,5 miliona KM, dok je u 2022. godini taj iznos bio 5,2 miliona KM. Prema ovom izvještaju, u FK Sarajevo u 2023. godini smanjena su primanja uposlenika.

Bordo tim je na kraju poslovao u minusu skoro 3,3 miliona KM. Minus je dakle mnogo veći u odnosu na 2022. godinu, te je povećanje sada za 2,3 miliona KM, a sadašnji izvještaj potpisala je tadašnja direktorica Ajla Alimanović. Izvještaj je potpisan 22.03. ove godine, a novi v.d. direktor je imenovan 03.04. 2024. godine.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Hahahaahaahahah drzava za pozeliti! Bravo ljudi samo varajte! Onaj ko hoce posteno je ocito budala.
2 0
Antaaaaa
870.000KM na račune ostatak u XBonovima
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi