Još jedan stadion u Premijer ligi dobija reflektore

Razgovori u ozbiljnoj fazi

Još jedan stadion u Premijer ligi dobija reflektore

A. Čaušević

Igranje u dnevnom terminu tokom ljetnog perioda može imati ozbiljne posljedice po zdravlje igrača pa je neophodno postavljanje reflektora na svim stadionima u Premijer ligi.

Premijer liga se ovog ljeta nakon sedam godina vratila na stadion Police gdje svoje domaće susrete igra Leotar.

Trebinjci su proteklih mjeseci "osvježili" stadion postavljanjem stolica te preuređenjem svlačionica, svečane i novinarske lože, ali onaj glavni projekat tek slijedi.

Naime, iz trebinjskog kluba su najavli da će početkom 2022. godine početi izgradnja reflektora na stadionu i to poslije obavljenog razgovora sa Nihadom Hodžićem, izvršnim direktorom Sektora za administraciju NFSBiH.

"Predstavnici NFSBiH Nihad Hodžić, izvršni direktor Sektora za administraciju i Vaso Mijanović, šef marketinga i komunikacija, boravili su u radnoj posjeti fudbalskom klubu "Leotar" i na sastanku sa rukovodstvom kluba i predstavnicima Grada Trebinja razgovarali o mnogim temama, sa akcentom na infrastrukturi.

Predstavnici NFSBiH su obišli radove na stadionu "Police" i izrazili zadovoljstvo do sada učinjenim, ali i očekivanje da će preostali radovi uskoro biti završeni. Takođe, razgovaralo se o postavljanju reflektora na stadionu "Police", a to će biti partnerski projekat FK "Leotar", Grada Trebinja, FIFA-e i NFSBiH.

Izrada projektne dokumentacije povjerena je kompaniji "Aksa" iz Zenice, a očekuje se da radovi krenu početkom godine, te da sve bude završeno do početka naredne sezone", poručili su iz Leotara.

[facebook]https://www.facebook.com/FKLeotarTB/posts/4883997741615964[/facebook]

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Leotar je ovog vikenda trebao igrati protiv Posušja, ali je meč odgođen za srijedu, 25. august jer su se mnogi igrači trebinjskog tima požalili na stomačne probleme.

Podsjećanja radi, klub u prvoj ili povratničkoj sezoni u Premijer ligi može igrati domaće utakmice na stadionu bez reflektora, dok su u drugoj sezoni reflektori obavezni. 

Promo

Top Komentari

user1605368976
Šta će vam reflektori kad će te sledeće godine igrati prvu ligu rs-a.
8 0
DR_GAZiJA
Nihad Hadzic je HADZIJA iz Visokog, covjek najzasluzniji zasto Mladost DK nije dobila licencu..interesantno, HADZIJA, a prodao se VICI GENOCIDASU..moze sve u obraz stati..
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi