Miljanović nakon dvije vezane pobjede: Rasterećenije idemo u nove izazove

Sretan u Doboju kod Kaknja, riječi hvale ima za Mensura Mušiju

Miljanović nakon dvije vezane pobjede: Rasterećenije idemo u nove izazove

S. Mlaćo

Velika tri boda upisali su nogometaši Mladosti iz Doboja kod Kaknja jučer kod Krupe na Vrbasu. Bilo je 1:0, te Dobojlije mogu itekako biti zadovoljne.

Pobijedili su direktnog konkurenta u borbi za opstanak, a bila im je ovo druga vezana pobjeda. Nemanja Miljanović, šef struke Mladosti, odlično je posložio tim koji pokazuje da se želi nadigravati svaki meč, što su potvrdile i ranije utakmice. I kada su 'pali' u negativnu seriju, Dobojlije su pokazale da imaju karakteran i kvalitetan tim, no ni sreća ih baš nije 'mazila'.

Miljanović je sretan zbog jučerašnje pobjede.

“Veoma bitna utakmica je to bila za oba tima. Mislim da su moji igrači pokazali karakter i odgovornost, te shvatili ozbiljnost utakmice. Radilo se o direktnom rivalu, to je bila utakmica za šest bodova i na kraju smo ostvarili maksimalan učinak. Možda bismo i sa bodom bili zadovoljni, ali eto uzeli smo sva tri. Bilo nam je bitno da ne izgubimo, a iskreno da kažem, nisam analizirao utakmicu, pa ne mogu reći da li je pobjeda zaslužena“, priča Miljanović za SportSport.ba, te nastavlja.

“Nakon našeg vodstva oni su morali otvoriti se i krenuti ofanzivnije, što je nama otvorilo prostora za kontre. Nismo znali iskoristiti te neke šanse, pa smo se bojali i kazne. Krupa je imala u posljednjoj minuti tu veliku šansu, pogodili su stativu, pa smo imali sreće. U suštini, dvije vezane pobjede su iza nas i sada idemo dosta rasterećenije u naredne utakmice“.

Raduje ga karakter ekipe. I pored poraza u tri meča prije Radnika i Krupe, Mladost je dobro igrala. Kako u Mostaru, tako i na Pecari.

“Bitno je da smo i te utakmice koje smo gubili u Mostaru i Širokom Brijegu igrali korektno. Protiv Zrinjskog smo imali igrača manje, ali se opet dobro držali. Široki je bio bolji u prvom poluvremenu, a mi u drugom, međutim primili smo gol u tom razdoblju kada smo bili bolji rival. Sa Veležom smo izgubili, ali moglo je biti i drugačije. Nije nas to poljuljalo, ostalo je samopouzdanje da smo igrali dobro, te smo odmah protiv Radnika u preokretu to i potvrdili“.

O kvaliteti Premijer lige kaže.

"Nisam imao nikakvu predstavu o ligi po dolasku. Pozitivno sam iznenađen, napredovalo je dosta toga kod nas. Infastruktura je također u pomaku, ali ima tu još prostora za ulaganje. Talenata ima, znamo to, nepresušni je izvor ovo područje. Treba tu kvalitetnog rada, te ulaganja naravno. Vidite, ove ekipe koje ulaže napravili su se i u Evropi dobre rezultate. Dakle, ima kvalitetnih ekipa, ali može se još napredovati, svi smo toga svjesni“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako protiče saradnja sa Mensurom Mušijom, prvim čovjekom kluba?

“Nije čovjeku lako. Treba mu odati priznanje. 'Naletio' sam na čovjeka koji je predsjednik, a iz fudbala je, dobro je poktovan, veoma dobro se razumije u fudbal i voli to. Mladost je možda mali klub, ali on je zaista veliki čovjek. Zaista mogu samo o superaltivima o njemu", dodao je Miljanović.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MLADOST
Hajmo sad još ovu narednu odraditi kako treba.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi