Kolak je branio sve i svašta, ali nije bilo dovoljno: Velika pobjeda Mladosti u Krupi!

Trijumf gostiju

Kolak je branio sve i svašta, ali nije bilo dovoljno: Velika pobjeda Mladosti u Krupi!

E. Škorić

U jednoj od tri današnje utakmice 11. kola Premijer lige BiH sastali su se Krupa i Mladost, a gosti su slavili s 1:0.

U Krupi na Vrbasu duel prilično izjednačenih ekipa, tako je to izgledalo tokom današnjih 90 minuta, a na kraju je ipak pobjeda pripala gostima i to zasluženo.

Nekoliko šansi sa obje strane u prvih 45 minuta, mreže su mirovale, a u nastavku su gosti bili bliže pobjedi, da bi u 70. minuti došli do trijumfa, pošto je Hadžić realizovao penal. Inače, jedan od najboljih aktera utakmice bio je domaći golman Kolak koji je skidao brojne šanse gostima iz Kaknja.

U samoj završnici velika šansa za Krupu, ali je Nikolićev udarac odsjeo na stativi i u tim trenucima je Mladost imala zaista puno sreće.

Vjerovatno bi gosti bili zadovoljni i bodom, no sa sva tri su itekako presretni i sada su napravili dobar korak u borbi za opstanak.

Mladost ima 13 boda i izvan je opasne zone, dok je Krupa pretposljednja sa samo sedam bodova. U narednom kolu Kaknjci dočekuju Borac, dok će Krupa na teško gostovanje kod Sarajeva.

Krupa - Mladost 0:1

Krupa: Kolak, Karišik, Redžić, Makitan, Dujaković, Palić, Svraka, Maksimović, Vukmanović, Andrejić, Mandić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost: Bukvić, Alić, Žulj, Vazda, Hadžić, Ćerimagić, Dedić, Dejanović, Mahmić, Nikolić, Begić.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MLADOST
Bravo momci, ova pobjeda je zlata vrijedna. Sada još ovu sljedeću odraditi kako treba, može isto kao i ovu.
1 0
AmerACM
BRAVO,,SVAKA CAST!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije