Mahmić: U najjačem sastavu želimo do pobjede i protiv jednog od konkurenata za vrh Premijer lige
Mahmiću predviđaju veliku karijeru, ali svoje kvalitete mora konstantno pokazivati na zelenom terenu, a ako nastavi sa razvijanjem i igrama kao što pruža u Mladosti onda bi naš nogomet mogao dobiti defanzivca za budućnost

Defanzivac Mladosti i mlade reprezentacije BiH

Mahmić: U najjačem sastavu želimo do pobjede i protiv jednog od konkurenata za vrh Premijer lige

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Ovog vikenda igraju se utakmice 12.kola Premijer lige BiH. Ekipa Mladosti iz Doboja kod Kaknja na svome terenu će dočekati tim Borca iz Banja Luke. Kakanjci nakon dvije vezane pobjede (Radnik,Krupa) u dobrom ozračju i atmosferi dočekuju narednog protivnika.

Jedan od igrača koji ove sezone privlači veliku pažnju domaće javnosti zbog svojih igara, ali i godina je 17-godišnji defanzivac Azur Mahmić.

Ovaj mladi Zeničanin velika je perspektiva našeg nogometa, a svojim igrama ove sezone dogurao je i do mlade reprezentacije BiH, iako je još po godištu junior i na njegove usluge računa i selektor juniorske reprezentacije.

Mahmić je za SportSport.ba najavio naredni duel njegovog tima, a osvrnuo se i na reprezentativna okupljanja na kojima je bio, te njegove utiske kada je u pitanju reprezentativni dres.

«Posljednja dva kola bili smo na visokom nivou, ostvarili smo dvije vezane pobjede protiv Radnika i Krupe što vjerujem mnogi nisu očekivali. Posebno je važna pobjeda protiv Krupe u gostima, jer su nam oni jedni od konkurenata za opstanak. Atmosfera u ekipi je na visokom nivou, svi smo spremni za naredni meč i želimo da nastavimo s dobrim igrama i rezultatima, kako bismo zadržali mjesto oko sredine tabele», ističe Mahmić.

U nedjelju u Doboj kod Kaknja stiže Borac, koji se želi iskupiti za poraz od Radnika u prošlom kolu

«Protiv Borca od početka moramo biti pravi, naravno da nam je cilj da pobijedimo, ali moramo biti koncentrisani tokom cijele utakmice. Svjesni smo da igramo protiv kvalitetnog protivnika, koji nas je visoko porazio u prvom kolu, ali ta utakmica nije nikakvo mjerilo. Mi ćemo Borac dočekati u najjačem sastavu igramo kući i dat ćemo maksimum da uvežemo još jedan dobar rezultat» kaže Mahmić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bio je na okupljanju mlade reprezentacije, a ubilježio je nastup i za juniorsku selekciju BiH

«Prije svega velika je stvar kada me je selektor mlade reprezentacije Slobodan Starčević uopšte pozvao u ovu selekciju jer je meni 17. godina. Bilo je to nezaboravno iskustvo, trenirati i raditi s tim momcima. Poslije sam dobio poziv i selektora juniorske selekcije, priključio sam se ekipi i protiv Crne Gore smo pobijedili 3:0, a ja sam postigao gol i niko od mene nije bio sretniji. Sav moj trud u posljednje vrijeme je nagrađen na pravi način i na meni je sada da samo nastavim svoj rad i da se borim za svoj klub, a ne sumnjam da ću opet dobiti poziv u reprezentaciju», kazao je za SportSport.ba Azur Mahmić jedan od velikih potencijala Premijer lige, koji je sa 17 godina standardan igrač u premijerligaškoj ekipi.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MLADOST
Samo tako nastavi Mahmiću, svaka čast.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi