FK Mladost Doboj Kakanj radi na proširenju terena i boljim uslovima za treniranje
Sve selekcije kluba iz Kaknja ubrzo će imati još bolje uslove za treniranje i odigravanje prijateljskih i službenih utakmica

Zaokružit će sjajnu infrastrukturu kluba

FK Mladost Doboj Kakanj radi na proširenju terena i boljim uslovima za treniranje

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Fudbalski klub Mladost iz Doboja kod Kaknja svakako je lijepa priča kada je u pitanju naš nogomet u posljednjih 10-tak godina. Klub koji je iz najnižeg ranga dospio u Premijer ligu, te se u najjačem rangu nogometa u BiH zadržao već pet sezona, sigurno da takve stvari zaslužuju veliki respekt.

Svakako da najveće zasluge za to pripadaju prvom čovjek ovog kluba Mensuru Mušiji, te njegovim saradnicima, koji iz godine u godinu vrijedno rade kako bi ovaj klub digli na još veću razinu. Poznato da je stadion Mladosti svake godine u sve boljem stanju, uskoro kreće izgradnja krova na centralnoj tribini, a do naredne godine bit će završena i reflektorska rasvjeta.

Pored glavnog terena klub ima i još jedan mani teren s umjetnom travom, te jedan pomoćni teren odmah do glavnog kojeg klub u posljednje vrijeme sređuje, kako bi igrači seniorske ekipe, ali i omladinci imali gdje trenirati i u zimskom i ljetnom periodu, čuvajući glavni teren za utakmice. Osim pomoćnog terena koji se proširuje, uz pomoć lokalne zajednice u klubu iz Kaknja misle napraviti još jedan pomoćni teren čime bi svakako zaokružili sjajnu infrastrukturu ovog kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovih dana radovi na stadionu i oko njega su intenzivirani, te će sigurno igrači imati mnogo bolje uslove za treniranje u narednom periodu. Mladost je svakako primjer poštenog i iskrenog rada, koji uz vodstvo jednog čovjeka i podršku lokalne zajednice napreduje iz godine u godinu. Nadamo se iskreno da će ovakvih pozitivnih primjera u našem nogometu u budućnosti biti još više, te da će još više ljudi raditi i ulagati u naš nogomet.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sarajlija46
Respekt za Mladost.Bio bi ovo fenomenalan stadion,samo da se prosiri ovaj teren malo,da se napravi trava,da se ova trribina prosiri i natkrije.Da se malo tribine srede i natkriju.Da stave reflektore,I dobar semafor.Znam da su to radovi koji puno kostaju,ali mislim da u roku od 3 godine sve se moze to uraditi.I onda ce biti sigurno u top 5 u BiH.Svakako sretno Mladosti:)
3 0
MLADOST
Puno posla, a malo love. Dugo ćemo mi još uređivati i sređivati stadion, ali šta je tu je, mic po mic.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi