"Reflektori neće biti gotovi do početka lige, možda koju utakmicu odigramo na Bilinom polju"
Mušija od Mladosti pravi stabilnog člana Premijer lige u kojem veliku šabnsu dobijaju mladi igrači

Mensur Mušija predsjednik Mladosti za SportSport.ba

"Reflektori neće biti gotovi do početka lige, možda koju utakmicu odigramo na Bilinom polju"

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Prema ranijim najavama iz Nogometnog saveza BiH za sezonu 2020/21 svi klubovi u Premijer ligi obavezni su da na svome terenu imaju reflektorsku rasvjetu koja će omogućiti odigravanje utakmica u ljetnom periodu u večernjem terminu.

Ipak zbog pandemije korona virusa, ova odluka će sačekati vjerovatno do naredne godine, budući da Mladost iz Doboja kod Kaknja do početka naredne sezone sigurno neće imati završenu rasvjetu na svome stadionu.

Ovim putem kontaktirali smo i prvog čovjeka ovog kluba, Mensura Mušiju, koji nam je potvrdio da reflektori neće biti do početka sezone, ali isto tako da i u N/FSBiH imaju razumijevanja za to, te da će svoje utakmice bez obzira na sve moći igrati na svome stadionu.

"Zaista sve je poremetila ova nesretna pandemija, tako da se tek sada to treba nastaviti. Ja vjerujem da će Savez prolongirati odluku o reflektorima za narednu godinu jer mi sigurno do početka sezone to nećemo završiti. Ja sam dobio uvjerenja od organa u našem Savezu da nećemo imati problema oko stadiona, te da ćemo moći igrati svoje utakmice. Firma koja je radila krov na stadionu Grbavici, će raditi krov i na našem stadionu, tako da će to biti sigurno gotovo do početka prvenstva", ističe Mušija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bez obzira na raniju odluku N/FSBiH po njegovim riječima, problem u narednoj sezoni će biti igranje na određenim terenima

"U slučaju nekih ekstremnih vrućina u dogovoru sa Savezom mi bi svoje utakmice igrali na nekom drugom stadionu, odnosno u Zenici na Bilinom polju, budući da imamo takav dogovor s Gradom Zenica. Mislim da neće biti mnogo takvih situacija, možda jedna ili dvije utakmice takve da bi igrali van našeg stadiona, ali vidjet ćemo sve kad krene prvenstvo. Mislim da su veći problem tereni u našoj zemlji. U narednoj sezoni ćemo imati loš teren u Banjaluci, jer će tu igrati Krupa i Borac, zatim na Tušnju, gdje igraju Sloboda i Tuzla City, te na Koševu, gdje će osim Sarajeva možda igrati i Olimpik. U zimu ti će stadioni biti u veoma lošem stanju i fudbal na takvim terenima će biti nemoguć. Vidjeli ste utakmicu u prošlom prvenstvu između Čelika i Slobode na Tušnju, pa na onakvom terenu ni "Messi" ništa ne bih mogao", kazao je za SportSport.ba Mensur Mušija prvi čovjek kluba iz Doboja kod Kaknja.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zee
Igrat ces u pm smecaru jedan...
2 4
Adriano
Postaje smiješno više sve ovo. Dosta je ba više priče, najava, obečanja, prihvatite se posla! Bez ikakvih problema su se mogli radovi izvoditi i za vrijeme najstrožijih mjera!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi