FK Mladost osvojio vrijedan bod i prekinuo pobjednički niz FK Borac

Neriješeno u Doboju kod Kaknja

FK Mladost osvojio vrijedan bod i prekinuo pobjednički niz FK Borac

A. Čaušević

Utakmica 16. kola Premijer lige između Mladosti i Borca igrana u Doboju kod Kaknja završena je rezultatom 1:1.

Na startu susreta domaći su nešto bili bolji. Već u petoj minuti Lučićeve dlanove je zagrijao Vazda, ali je gostujući golman uspio nekako odbraniti. 

Kako je utakmica odmicala gosti su postepeno preuzeli incijativu i bivali su sve konkretniji. Nakon nekoliko opasnih situacija u 26. minuti dosuđen je penal za Borac nakon što je lopta u ruku pogodila Horića. 

Siguran realizator udarca sa bijele tačke bio je Vranješ koji je tako stigao do svog 11. ligaškog gola u sezoni od kojih je šest iz penala.

Borac je nakon vodstva počeo da kontroliše igru, u 41. minuti prijetio je Vranješ, ali je Velić bio siguran. Posljednju priliku u prvom poluvremenu imali su domaći kada je Fanimo u dobroj sitauciji bio sebičan. Umjesto pasa odlučio se za šut, pa je lopta otišla pored gola.

Start drugog dijela je protekao bez većih uzbuđenja. U 63. minuti Vranješ se fino namjestio na šut, ali je pucao preko gola. Tri minute kasnije sporna situacija u kaznenom prostoru Borca. 

Šutirao je Vazda, lopta je rukom izblokirao jedan od gostujućih igrača, ali sudija Musa ovaj put nije pokazao na bijelu tačku zbog čega su uslijedili opravdani protesti domaćih.

Mladost je do zasluženog izjednačenja stigla u 78. minuti kada je jedna lopta stigla do rezerviste Hadžića. Mladi napadač je nakon toga majstorski loptu poslao u mrežu ispod Lučića.

U finišu utakmice otvorena igra s obje strane, ali rezultatskih promjena nije bilo pa je na kraju ostalo najrealnijih 1:1 iako je Mirić duboko u nadoknadi mogao zabiti za pobjedu gostiju.

Tako je Mladost stigla do važnog boda u borbi za opstanak, dok je Borac prekinuo niz od pet uzastopnih mečeva.

FK Mladost - FK Borac 1:1 (Hadžić 78'/Vranješ 27'(p))

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Mladost DK : Velić, Hreljić, Horić, Fanimo, Vazda, Fanimo, Vazda, Smajlagić, Biber, Vehab, Crnički, Begić, Bajić.

FK Borac: Lučić, Volkov, Jovanović, Kajkut, Danilović, Ćosić, Milutinović, Dujaković, Mirić, Vranješ, Ziljkić.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

starmac
MLADOST--SAVEZOV BORAC 1:1Da nije zalosno bilo bi smjesno..
18 1
zenickidokost1
do kad ćemo trpit ovo????
14 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi