Jučer održan sastanak: U kojem rangu će nastupati FK Mladost?

Blizu odluke

Jučer održan sastanak: U kojem rangu će nastupati FK Mladost?

S. Mlaćo

FK Mladost Doboj Kakanj neočekivano je ostao bez licence u Premijer ligi.

Dobojlije su opstanak izborile na zelenom terenu, no na kraju su ostali bez licence i sigurno da su svi u ovom klubu razočarani.

Odmah su se pojavile špekulacije o tome u kojem će rangu nastupati ovaj klub, s obzirom da se pričalo da će Dobojlije krenuti 'od nule', odnosno iz Kantonalne lige ZDK.

To se prema svemu ipak neće desiti.

Jučer je rukovodstvo kluba obavilo razgovore sa nogometašima i trenerima, te ćemo Mladosti vjerovatno naredne sezone gledati u Prvoj ligi FBiH.

"Kada zatvorimo finansijsku konstrukciju i kada se igrači koji su tu izjasne, znat ćemo sve. Skoro pa sigurno će to biti Prva liga FBiH", kazali su nam iz FK Mladost Doboj Kakanj.

Mladost su do sada zvanično napustili Semir Bukvić, Amer Hiroš, Amar Begić, a odlazak su najavili i drugi nogometaši.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Neizvjestan je i status trenera Nemanje Miljanovića koji se povezuje i sa sarajevskim Željezničarom.

Ostanak Mladosti u Prvoj ligi FBiH, značit će da iz Prve lige FBiH pored Slavena iz Živinica ispada i HNK Čapljina, 15-plasirani tim na tabeli nedavno završene sezone.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi