Velež u pregovorima s fudbalerom Mladosti

Uspostavljeni kontakti

Velež u pregovorima s fudbalerom Mladosti · Saznajemo

A. Čaušević

Velež bi u narednim danima mogao angažovati novo ime u posljednju liniju svog tima. 

Feđa Dudić je nakon završetka sezone najavio dovođenje novih imena u posljednju liniju, odnosno na štoperskim pozicijama.

Prošle sezone Dudić je na toj poziciji imao praktično samo Denisa Zvonića, dok su mjesto drugog centralnog beka po potrebi zauzimali Samir Zeljković i Konstantin Cheshmedijev.

Cheshmedijev je u međuvremenu otišao, dok je novo ime u svlačionici Tarik Isić koji je stigao iz Olimpika.

SportSport.ba saznaje da bi uskoro za Rođene mogao potpisati i talentovani štoper Hasan Jahić koji je proljetos nosio dres Mladosti.

Kontakti između dvije strane su već uspostavljeni i ne isključuje se mogućnost da 19-godišnjak vrlo brzo potpiše za Velež.

Oglasi

Mostarski tim je u deficitu s igračima mlađim od 21 godine i eventualni dolazak Jahića u grad na Neretvi bi zbog toga bio sasvim očekivan.

Jahiću prema infromacionom sistemu Comet ugovor s Mladosti ističe za nekoliko dana pa bi u slučaju da pronađu zajednički jezik u Velež stigao kao slobodan igrač.

Inače, talentovani štoper je rođen u Norveškoj, prošao je omladinske selekcije Sarbsborga, a u Mladost je stigao krajem februara ove godine. U minuloj polusezoni skupio je sedam nastupa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mostarci su i prije nekoliko dana počeli pripreme za novu sezonu. S nestrpljenjem se čeka utorak i žrijeb prvog pretkola Konferencijske lige u kojem Rođeni neće biti nositelji. 

Kada su u pitanju pripreme prije prve evropske utakmice zakazne za 8. juli Velež će igrati protiv Viteza u Bužimu, Tuzla Cityja na Kupresu i protiv Širokog Brijega navjerovatnije na stadionu Pecara. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adriano
Najbolji mladi štoper u ligi!
8 3
*p!p!t@*
Ko vam ove šuplje valja volio bih znati...
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi