FK Mladost u najjačem sastavu dočekuje FK Željezničar
Kakanjci će pokušati opet iznenaditi Željezničar, kao što su to uradili na Grbavici kada su golom Nedima Hadžića u Kakanj odnijeli sva tri boda

Prva utakmica 16.kola u petak u Kaknju

FK Mladost u najjačem sastavu dočekuje FK Željezničar

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Prva utakmica 16.kola Premijer lige BiH igra se u petak u Doboju kod Kaknja, gdje će domaća Mladost dočekati sarajevski Željezničar.

Gledajući stanje na tabeli, Željezničar koji je drugi na ljestvici trebao bi da bude veliki favorit u Kaknju protiv Mladosti koja je na devetoj poziciji Premijer lige. Ipak ove sezone već je bilo dosta iznenađenja i većina utakmica bez obzira ko protiv koga igra je neizvjesno.

Tako je i Mladost upravo pobijedila Željezničar na Grbavici ove sezone 0:1, golom Nedima Hadžića i tako pokazala da i autsajderi i klubovi kojima se ne daju velike šanse mogu napraviti velika iznenađenja.

U petak će Mladost dočekati Željezničar sa svim raspoloživim snagama. U tim se vraća veznjak Anel Dedić koji dosta znači za igru prema naprijed ekipe iz Doboja kod Kaknja, pored toga od povrede se oporavio i Armin Ćerimagić, ali će on vjerovatno biti na klupi za ovaj meč.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U prošlom kolu Željezničar je kod kuće kiksao protiv Slobode odigravši 2:2, te u Kakanj putuju pod imperativom pobjede, s druge strane Mladost je odigrala veoma dobar meč protiv Tuzle Citya na Tušnju, gdje su nesretno poraženi 1:0, iako su zaslužili mnogo više od minimalnog poraza.

Sigurno da nas očekuje dosta dobra i otvorena utakmica, nadamo se sa dosta golova i lijepih poteza. Prošle sezone Željezničar je slavio u Kaknju 0:2 golovima Asima Zeca i Sulejmana Krpića.

Top Komentari

velezovac
Mladost uvijek voli zapet protiv Želja i Sarajva... xD
1 4
Brazuka
Ispast ce. Musija mijenjaj nesto uvalili su ti svasta
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi