Badji odlučio okršaj Tuzla Cityja i Mladosti

Domaći slavili sa 1:0

Badji odlučio okršaj Tuzla Cityja i Mladosti

E. Čaušević, foto: E. Dindić

Fudbaleri Tuzla Cityja danas su na Tušnju pobijedili Mladost sa minimalnih 1:0 u okviru 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Prvi na utakmici zaprijetili su gostujući fudbaler iz slobodnjaka s nekih 25 metara, ali je Fejzić uspio da odbrani udarac Alića. Mladost prijeti i u 15. minuti, no Šišić je šutirao pored gola domaćeg tima.

Već u narednoj minuti dobra šansa za Tuzla City. Rugašević je ubacio, a Badji iz dobre šanse pogađa svog saigrača Ubiparipa.

No, Tuzla City stiže do prednosti samo dvije minuta kasnije. Ubiparip je u kaznenom prostoru došao do lopte i nesebično uposlio Badjija koji je ovaj put precizan i matira golmana Mladosti za 1:0 svojim drugim golom u sezoni.

Mladost je ponovo zaprijetila u 30. minuti, ali Fejzić još jednom brani udarac Alića. Šest minuta kasnije gosti su tražili penal nakon što je Dejanović pao u kazenom prostoru, no sudija je samo odmahnuo rukama zbog čega su gosti žestoko negodovali.

U 43. minuti nova dobra prilika za Tuzla City. Maksimovic ubacuje za Džafića koji sa dva metra šutira, ali Bukvić brani. U nastavku napada pada jedan od fudbalera domaćih u šesnaestercu, ali sudija je i ovaj put pokazao da se nastavi igra.

Na početku drugog dijela odlična prilika za domaće. Nikolić je ubacio, a Kostić glavom šutirao malo pored gola gostiju iz Kaknja. Pet minuta kasnije uzvraćaju gosti preko Dejanovića koji je nakon sjajnog solo prodora šutirao tik iznad prečke Fejzića.

Mladost prijeti i u 61. minuti kada je Mahmić pokušao, ali je Fejzić i ovaj put odlično reagovao i spasio gol svog tima.

U 77. minuti prilika da domaći završe posao. Odbrana Mladosti je izgubila loptu u opasnoj zoni, do nje je došao Badji koji je zaobišao Bukvića, ali umjesto da šutira Senegalac je ubacio, a udarac Nukića sa gol linije skida jedan gostujući igrač. U nastavku napada pokušao je Badji, ali Bukvić brani.

Do kraja utakmice Tuzla City je uspio da sačuva svoju prednost, te je ostalo 1:0 za važna tri boda ekipe Nermina Bašića. Tuzla City je sada peti sa 24 boda, dok je Mladost deveta sa 16 bodova.

Premijer liga BiH, 15. kolo:

Tuzla City - Mladost 1:0 (Badji 18')

FK Tuzla City: Fejzić, Kostić, Karjašević, Rugašević, Džafić, Badji, Nikolić, Nukić, Ubiparip, Morris, Maksimović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Mladost Doboj Kakanj: Bukvić, Alić, Žulj, Hadžić, Hiroš, Šišić, Lalić, Dejanović, Mahmić, Nikolić, Begić.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dobar,Los,Zao
Badzia zvat u reprezentaciju!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi