FK Olimpik se oglasio nakon objave Vojvodića

Na Otoci nastavljaju sa radom

FK Olimpik se oglasio nakon objave Vojvodića

S. Mlaćo

Šef struke FK Olimpik Darko Vojvodić sinoć je potvrdio da je pozitivan na koronavirus. Vojvodić je istakao da nije dobro trenutno, ali da se nada boljem.

Hiljade poruka podrške dobio je ovaj stručnjak u kratkom roku, a sada se oglasio i FK Olimpik.

Navode da su svi u klubu odmah poduzeli mjere i da niko nema simptome.

"Darko Vojvodić, šef stručnog štaba FK Olimpik, pozitivan je na koronavirus.

Rezultat je to testiranja, koje je Vojvodić obavio u ponedjeljak, otkada se nalazi u izolaciji. Šef struke Vukova osjetio je simptome (malaksalost i povišena tjelesna temperatura) nakon utakmice protiv mladosti u Doboju kod Kaknja u nedjelju, a već u ponedjeljak je podvrgnut testiranjima.

Nakon što je potvrđeno prisustvo virusa COVID-19, testirani su i njegovi bliski kontakti, kod kojih nije pronađen virus.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Odmah su poduzete dodatne mjere propisane COVOD-19 protokolom, ali i državnim zakonima kako bi se pratilo stanje fudbalera.

Na svu sreću, niko od ostalih fudbalera i uposlenika Olimpika nema nikakve simptome, redovno obavljaju svoje obaveze, a trenažni proces obavljaju Vojvodićevi saradnici", istakli su sa Otoke.

Top Komentari

Pikachu11
Testirati igrace pod hitno zarazit cete ostale ekipe.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi