Petrović vjeruje u opstanak: Moramo dobro odraditi prelazni rok!

Tim sa Otoke uskoro kreće sa radom

Petrović vjeruje u opstanak: Moramo dobro odraditi prelazni rok!

Samir Mlaćo

FK Olimpik će uskoro krenuti sa pripremama za drugi dio sezone.

Na Otoci se nadaju opstanku u ligi, a vjeruju da uz prava pojačanja mogu ispuniti taj cilj. Slavko Petrović je u svom zvaničnom debiju upisao pobjedu protiv Radnika, a govorio je o planovima za pripremni period.

"S individualnim planovima zaključujemo u utorak, 12. januara, pa onda u srijedu, 13. januara, počinjemo sa ekipnim treningom. Kao što je poznato, ja sam trener koji trenira svaki dan dva puta na dan, subotom bi se odigravala utakmica, nedjeljom bi bila regeneracija, i onda bi to teklo dalje. Do 31. januara bi ostali u Sarajevu gdje bi mogli da treniramo, jer imamo odlične uslove u svom kampu, tako da bi taj "grubi dio" priprema obavili u Sarajevu. Nakon toga ćemo u zavisnosti od epidemiloloških uslova i svega što se dešava oko nas, išli izvan Sarajeva gdje bismo odradili drugi dio priprema i odigrali nekoliko utakmica. Potom slijedi povratak u glavni grad i pripreme za početak sezone. Generalka je zakazana za 20. februar protiv Zrinjskog", ističe Petrović.

Najavljuje da neće biti puno promjena u igračkom kadru, ali da su pojačanja itekako potrebna.

"Mora se dobro odraditi taj prelazni rok, jer su nama potrebna pojačanja. Kao što je poznato, mi sada imamo jednog štopera koji je povrijeđen, jer je polomio palac na nozi, imamo jednog lijevog beka koji igra štopera, i sigurno da na tim pozicijama imamo gorući problem i tu ćemo se morati pojačati. Želio bih u defanzivnom redu da se pojačamo, trebao bi nam jedan brz igrač koji bi na boku mogao da pravi konkurenciju i da igra. Iza špica sigurno moramo napraviti veću konkurenciju. Sa igračima koji su sada tu sam sa dosta njih zadovoljan, i sa ovim pristupom koji su oni do sada pokazali u ovim utakmicama. Svi se sada pojačavaju, naročito ekipe koje su u zoni ispadanja, i ekipe kojima prijeti ispadanje, tako da mi moramo sve učiniti da Olimpik ostane u Premijer ligi Bosne i Hercegovine", dodao je iskusni stručnjak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Olimpik je na zimsku pauzu otišao sa posljednjeg mjesta, ali sa istim brojem bodova kao Krupa, te sa dva boda zaostatka za Radnikom iz Bijeljine koji se nalazi na mjestu koje i naredne sezone garantuje igranje u elitnom rangu bh. nogometa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi