Na Otoci žele bodove spasa u subotu, već razmišljaju o pojačanjima

Olimpik dočekuje Radnik

Na Otoci žele bodove spasa u subotu, već razmišljaju o pojačanjima

S. Mlaćo

Važan meč FK Olimpik igra sutra na Otoci protiv FK Radnik od 13 sati.

Vukovi sa Otoke su u teškoj poziciji i samo su im u igri tri boda.

Nadaju se da će na kraju imati razloga za zadovoljstvo.

""Dolazi jedna ozbiljna, za nas teška utakmica. Kao što ste rekli, u posljenja tri kola Radnik se diže u formi, što su pokazali protiv Sarajeva. Također, i u utakmici protiv Tuzla Cityja gdje su uzeli tri boda. Mi imamo pritisak domaćeg terena i rezultata da bi se ponovo vratili u taj krug ekipa koje su u borbi za opstanak. Mislim da će biti zanimljiva utakmica i nadam se ćemo ispuniti ono što smo se dogovorili, odnosno na čemu smo radili tokom sedmice", ističe trener Olimpika Dževad Šarić.

Šarić na raspolaganju ima sve igrače.

"Svi su tu. Imamo na raspolaganju sve igrače i nadam se da ćemo odabrati najboljih 11 za ovu utakmicu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Olimpiku već imaju plan za zimski period.

"Nama je prioritet da završimo ovu utakmicu i već smo počeli planirati ovaj prijelazni period gdje ćemo dati pauzu igračima kako bi se odmorili, a to će biti sedam do deset dana. Nakon toga ćemo krenuti s individualnim radom i okupljanje će biti 13. januara. Prvi dio priprema ćemo odraditi ovdje u Sarajevu, a drugi dio vani. Nadam se kako ćemo napraviti neke kadrovske promjene, što se tiče tima gdje ćemo dovesti četiri ili pet igrača koje ćemo probati na određenim pozicijama", kazao je Šarić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti