U Partizanu sretni i ponosni, gosti u Beogradu danas sa nevjericom gledali u semafor
FOTO: FK Partizan

Mlade nade kluba iz Beograda idu dalje u sjajnom meču

U Partizanu sretni i ponosni, gosti u Beogradu danas sa nevjericom gledali u semafor

Samir Mlaćo

U okviru Omladinske Lige prvaka juniori FK Partizan danas su napravili pravo malo čudo.

Naime, mladi Partizanovci su ugostili u revanšu Sheriff Tiraspol sa željom da anuliraju prednost iz prvog meča koja je iznosila 2:0 u korist rivala.

Imao je Partizan u Tiraspolu veliki broj šansi, no rezultat je na kraju bio razočaravajući po njih. Ipak, sve propušteno nadoknadili su danas, te slavili čak 5:2.

Čak tri pogotka su viđena u samo deset minuta. Jovanović je pogodio u 24. minuti, a zatim Trifunović minut akasnijen pogađa za 2:0.

Nije to bio kraj golijadi, jer je Jovanović po drugi put pogodio u 34. minuti.

Partizan nastavlja u istom ritmu u nastavku meča, pa u 65. minuti Mirčetić pogađa za 4:0. Osam minuta kasnije na semaforu je pisalo nevjerovatnih 5:0.

Strijelac je bio Trifunović i domaći su prosto razbili goste koji su bili u šoku i nisu mogli da vjeruje šta im se dešava.

Do kraja ipak dva pogotka Sheriffa. Najprije Dijinari pogađa za 5:1, a isti igrač u prvoj minuti sudijska nadoknade pogađa za 5:2.

U narednoj fazi Partizan će se ukrstiti sa timovima koji prođu grupne faze. Zbog toga će mladi Partizanovci rivala dobiti tek kada se kompletiraju svi mečevi i budu poznati svi učesnici nockaut faze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi