Nikad teža situacija u FK Radnik: Premijer liga ili najniži rang?

Uskoro pada odluka

Nikad teža situacija u FK Radnik: Premijer liga ili najniži rang?

S. Mlaćo

Teška situacija vlada u bijeljinskom Radniku.

Bijeljinci još uvijek nisu ni počeli sa pripremama za novu sezonu Premijer lige, a u kratkom periodu održane su čak tri Skupštine kluba.

Posljednja sinoć, a za novog predsjednika Skupštine izabran je Dušan Glišić, dok je potpredsjednik kluba Milan Lazarević.

Novi predsjednik Glišić je nakon imenovanja prekinuo sjednicu.

Naveo je da se već danas treba obaviti prozivka igrača, te da do kraja sedmice treba biti poznata sudbina kluba.

Nije isključio mogućnost da Radnik napusti Premijer ligu, no nada se podršci gradskih vlasti, te Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Oglasi

Kako prenosi Bijeljina Danas, član Uprave Velibor Ostojić kazao je da situacija u klubu nikada nije bila gora.

"Hoćemo li igrati Prvu ili Drugu RS, samo su neka od pitanja", pita se Ostojić, koji sumnja da Radnik može igrati elitni rang bh. nogometa.

"Nedavno je Borac od Vlade RS dobio milion KM, a mi ćemo tražiti i da se prema nama postupa adekvatno Borcu. Mnogo smo mi jača sredina u svim segmentima, pa i u fudbalu, od Prijedora i Trebinja, tako da tražimo da se prema nama tako ophodi Vlada RS i organi FS RS. Ako daju Borcu 2 do 3 miliona, moraju i nama dati sredstva koja ne moraju biti ovolika, ali sigurno adekvatna uspjesima Radnika u posljednje vrijeme. Bez obzira kako se ovo završi, spremni smo ako treba i u VI ligu da idemo, ali to onda treba da bude velika sramota svih nas, ovog grada i ljudi koji ga vode", rekao je predsjednik Skupštine Glišić.

Prozivku će danas obaviti Jovo Borković, a nije poznato ko će se odazvati na istoj.

U Bijeljini plana nemaju, a čini se da su samo dvije opcije. Premijer liga ili najniži rang.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ukoliko ipak bude igrao Premijer ligu, Radnik će prvo kolo igrati protiv kluba "X", s obzirom da još uvijek nije poznato svih 12 klubova za novu sezonu Premijer lige.

Ako se desi da Bijeljinci dignu sidro, liga će ostati na deset klubova, što je svakako nezapamćen slučaj.

Top Komentari

Jadnimi
Bitno je da su izbacilo ekipu koja ima sve uslove
16 2
BordoBijeli
Izbaciti Radnika,ligu od 10 klubova i sistem od 4 kruga.Vrlo jednostavno,ne razumijem sta tu nije jasno?
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi