U Radniku sve podsjeća na ružan san, igrači pakuju kofere i svakodnevno odlaze

Raspad sistema

U Radniku sve podsjeća na ružan san, igrači pakuju kofere i svakodnevno odlaze

E. Škorić

Donedavni premijerligaš i bivši osvajač Kupa Bosne i Hercegovine proživljava teške trenutke.

Problemima u Radniku iz Bijeljine ne nazire se kraj. Nedavno je otkazan prijateljski meč sa federalnim prvoligašem Sim Bau, a sada će zbog nekompletnog igračkog kadra biti otkazan i duel sa komšijskom Zvijezdom 09 iz Etno-sela Stanišići.

Igrači koji su ovog ljeta došli u Bijeljinu, svakodnevno odlaze. Nije im plaćena stanarina, nisu dobili plate po dogovoru, tako da je uopšte upitno hoće li Radnik započeti narednu sezonu u Prvoj ligi RS.

Donedavni premijerligaš nalazi se pred provalijom, a navijači krivca najviše vide u gradskoj struktiru koja nije pomogla Radniku da premosti ove teške dane.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radnik ne može da odigra ni prijateljske mečeve, pitanje je kako bi onda igrao takmičarske utakmice, a prvenstvo u Prvoj ligi RS počinje za petnaestak dana.

"Na našu žalost, morali smo da otkažemo i ovu utakmicu jer nismo u stanju da izvedemo na teren igrački kadar koji je odigrao utakmicu protiv Borca iz Šamca. Svakim danom neko od igrača ode, tako da nismo u mogućnosti na bilo kakav način da formiramo tim za prvenstvo. Ovom prilikom se izvinjavam prijateljima iz FK Zvijezde 09 na otkazivanju utakmice. Primorani smo na ovakav čin, a vjerujem da će naši prijatelji razumjeti situaciju u kojoj se nalazimo i da će dostojnog protivnika odabrati na pravi način", izjavio je za "Sport Bijeljina" trener Radnika Velibor Đurić.

Top Komentari

antikomunist
Tako je to kad prokleta gamad iz SNSD kolo vode. Vječito puše u Bijeljini . HDZ i SNSD su najveće zlo BH društva!
5 0
Slana_carsija
Dokaz kako politika utiče na sport. Dobro se sjećam kako je Sloboda igrala pod ručnom, a Radnik letio na terenu one godine kada su osvojili kup. POLITIKA I KLADIONICE
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi